Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 12. 08:20, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/Szentendrei rendőrség

Több száz lopott festmény Szentendrén - várják tulajdonosaikat!

Több száz lopott festmény Szentendrén - várják tulajdonosaikat!

A festők városának legnagyobb galériája jelenleg a szentendrei rendőrségen látható, köszönhetően annak, hogy az elmúlt időszakban a térség rendőrei erre szakosodott betörőket fogtak és több száz képet foglaltak le.

Június első éjszakáján sem pihentek a szentendrei rendőrök. Az elmúlt időszakban Leányfalun és Szentendrén történt betöréses lopásokat Leányfalu körzeti megbízottja szinte személyes sértésnek vette és minden idejét annak szentelte, hogy munkatársaival együtt megállítsa a szomorú eseményeket.

Mivel a betörések során zömében festményeket és antik lakberendezési tárgyakat loptak el a betörők, erre vadásztak a rendőrök vasárnap hajnalban is, amikor ellenőrzés alá vontak egy járművet.

A sok erőfeszítés nem volt hiábavaló, az ellenőrzött járműből festmények kerültek elő, amelyekkel a gépkocsi vezetője nem tudott elszámolni. Később a házkutatás során további tárgyakat foglaltak le a rendőrök. A nyomozás így összesen 70 különböző festménnyel és tárggyal indult meg.

A gépkocsi vezetőjét két nap múlva a Szentendre Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte, de még aznap a további adatgyűjtések alapján a körzeti megbízott egy másik járművet is kiemelt a 11-es főút forgalmából, melynek eredménye további 359 festmény illetve egyéb tárgy lefoglalása lett.

Több száz lopott festmény Szentendrén

Csütörtök hajnalban folytatódott tovább az ügy egy elfogással és házkutatással, melyet egy újabb személy előzetes letartóztatása követett.

A festmények és antik tárgyak lefoglalását több országos média is megjelentette, vagy megjelenteti és ennek köszönhetően sikerült is jó néhány sértettet beazonosítani, de a sértettek jelentkezését továbbra is várjuk.

Az egyértelműen elmondható, hogy nem minden lefoglalt tárgy származik a területünkön elkövetett bűncselekményből. Az is lehetséges, hogy vannak köztünk olyanok is, amelyek legális úton kerültek azon személyek kezeihez, akiktől le lettek foglalva.

A tárgyak katalogizálását követően az azokról készült képek felkerülnek a www.police.hu internetes oldalra. A rendőrség kéri azokat, akik érintettek lehetnek, nézzék át a képeket, mivel szeretnénk minél több értéket visszaadni jogos tulajdonosának.

Kapcsolódó cikk:
Rengeteg lopott festmény – tovább nyomoznak a szentendrei rendőrök - VIDEÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.