Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 01. 07:40, szerda | Helyi
Forrás: ISO

Többszáz milliós beruházás és munkahelyteremtés Szentendrén

Többszáz milliós beruházás és munkahelyteremtés Szentendrén

A közel 20 éve sikeresen működő, minőségi műanyag nyílászárókat gyártó és forgalmazó ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. szeptember 26-án avatta fel új gyártócsarnokát és bemutatótermét az ipari fejlesztési övezetben.

A részben uniós támogatásból finanszírozott beruházás eredményeként egy olyan, 2500 m² alapterületű, modern épületegyüttes valósult meg, amely színvonalas munkakörülményeket és professzionális gyártást biztosít, továbbá lehetővé teszi az elkészült termékek vonzó bemutatását a leendő megrendelők számára is.

Elkötelezettség a minőség mellett
Az ISO Kft. pár fős vállalkozásként kezdte meg működését 1997-ben, Aszódon. Sikerét bizonyítja, hogy mára 31 főt foglalkoztató, közel 400 millió forint forgalmú vállalattá nőtte ki magát, és kiterjedt ügyfélkörrel rendelkezik – magánlakások, középületek, irodaházak építői és felújítói egyaránt megtalálhatók ügyfelei között. Fennállása óta körülbelül 100.000 ablakot és 10.000 ajtót gyártott a cég.

A vállalat működését a minőségi munkavégzés jellemzi. Az ISO Kft. ügyfeleinek teljes körű szolgáltatást nyújt – szaktanácsadással, helyszíni szemlével segít a megfelelő termék kiválasztásában, pontos árajánlatot ad, megtervezi és látványterven bemutatja az elhelyezést, minőségi német és francia alapanyagokat használ a gyártás során. Saját szakemberei végzik a beépítést, az ügyfél kívánságának megfelelő kiegésztőkkel. A vállalat 2005-ben bevezette az ISO 9001:2001 minőségirányítási rendszert; elkötelezett a folyamatos fejlődés és fejlesztés iránt, a hatékonyság és a termelékenység érdekében optimalizálja folyamatait, megfelelve az egyre magasabb ügyfélelvárásoknak.

Magasabb szintre lépnek
Az új telephely középpontja az 1800 négyzetméteres gyártócsarnok, amely az új gépekkel felszerelt modern gyártósornak is otthont ad. A nyílászárókat a legkorszerűbb CNC-vezérelt megmunkáló központokkal állítják elő, a tökéletes méretpontosság érdekében. A vállalat rugalmasságát és felkészültségét mutatja, hogy egyedi alakú és íves ablakok gyártását is rövid határidővel vállalja.

A 700 négyzetméteres iroda és bemutatóterem elsősorban az ügyfelek kényelmét szolgálja. A látogatók itt kellemes, színvonalas környezetben ismerkedhetnek meg az cég termékeivel, kiválaszthatják a számukra leginkább megfelelő megoldásokat, valamint meggyőződhetnek a felhasznált anyagok és a kidolgozás minőségéről.

Az ünnepélyes megnyitón az ISO Kft. ügyvezetője, Bugyi László elmondta: „Az új gyártócsarnok és bemutatóterem birtokba vétele fontos mérföldkő a vállalatunk életében. Új fejlődési szakaszba léptünk: gyártási kapacitásunk jelentősen növekedik, a határidők lerövidülnek, miközben a minőség terén is tovább tudunk fejlődni. Megrendelőinknek esztétikus, és a legszigorúbb energetikai elvárásoknak is megfelelő nyílászárókat kínálunk.”

A teljes beruházás költségvetése közel 400 millió forint volt. Ennek egy részét a vállalat saját forrásaiból finanszírozta, ugyanakkor számottevő részben pályázati támogatás tette lehetővé a projekt megvalósítását. 2012-ben az Új Széchenyi Terv KMOP (Közép-Magyarországi Operatív Program) keretében 100 millió forint európai uniós támogatást nyert el a vállalat telephely-fejlesztésre, továbbá 25 millió forintot a gyártósor fejlesztésére, valamint komplex technológiai fejlesztésre további 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

Többszáz milliós beruházás és munkahelyteremtés Szentendrén

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, valamint Dr. Dietz Ferenc, Szentendre városának polgármestere is, aki üdvözölte a városban megvalósult fejlesztést, támogatásáról biztosította az ISO Kft.-t és sok sikert kívánt a további fejlődéshez.

Az ISO Kft.
Az ablakok, ajtók és redőnyök gyártására specializálódott ISO Kft. egy 1997-ben alakult pár fős vállalkozás, amely aszódi telephelyén magas minőségű nyílászárókat gyártott. A vállalat 2005-ben bevezette az ISO 9001:2001 minőségirányítási rendszert a gyártási minőség és a működési szervezettség dokumentálása céljából. Az elnyert KMOP támogatások és a vállalat saját beruházásának eredményeképpen 2013-ban egy modern, új gyártósort helyeztek üzembe, és 2014-ben felépült a vállalat új, 2500 m²-es üzemcsarnoka és bemutatóterme. Az ISO Kft. a francia TRYBA és a német KÖMMERLING cég alapanyagait használja termékei előállításához. A vállalat 31 főt foglalkoztat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.