Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Július 05. 09:17, szombat | Helyi
Forrás: PMRFK

Töltsük biztonságban a nyarat

Töltsük biztonságban a nyarat

A megyei rendőrök kampányindító rendezvény keretében hívták fel a pihenni, kikapcsolódni vágyók figyelmét a szabadidő biztonságos eltöltésére, a fürdőzési szabályok betartására, a vagyontárgyak biztonságba helyezésére.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Baleset-megelőzési Bizottság munkatársai június 27-én nyárindító bűn- és baleset-megelőzési kampányt tartottak a mogyoródi Aquaparkban. Ennek során az érdeklődőket tájékoztatták a bányatavak, szabadvizek veszélyeiről, a nyári meleg szervezetre gyakorolt hatásairól és veszélyeiről, az áldozattá válás megelőzéséről, valamint fontos baleset-megelőzési tanácsokkal látták el a strandolókat.

A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai kiemelték annak fontosságát, hogy a szabadvizeken történő fürdőzés veszélyeivel szemben a kijelölt strandokon, élményfürdőkben minden lehetőség rendelkezésre áll ahhoz, hogy a fürdőzők szabadidejüket biztonságban töltsék el. Így többek között ellenőrzött a víz minősége, szükség esetén rendelkezésre áll az úszómester és a bányatavakkal ellentétben állandó a víz hőfoka, ismert a víz mélysége.

A rendőrök felhívták a látogatók figyelmét arra, hogy a strandra érkezők a gépkocsit minden esetben zárják le, az utastérben és látható helyen ne hagyjanak semmit. Értéktárgyaik közül mindenki csak a lehető legszükségesebbet vigye magával és- lehetőség szerint,- azokat helyezzék el az értékmegőrzőben vagy zárható szekrényben. Egyéb személyes holmit senki ne hagyjon őrizetlenül. Mindig legyen olyan személy, aki a parton gondoskodik azok felügyeletéről.

A strandon és a szabadban töltött idő alatt jellemzően többen fogyasztanak alkoholt, akik ezt követően gépkocsival, kerékpárral indulnak haza. A Baleset-megelőzési Bizottság éppen ezért minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy ilyenkor is felhívja a gépkocsivezetők és a kerékpárosok figyelmét az alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés veszélyeire. A kampány ideje alatt az aquaparkba érkezők kipróbálhatták az úgynevezett „részeg szemüveget”, mely jól bemutatja, hogy mennyire megváltozhat a tér- és távolság érzékelése alkohol fogyasztása után.
A közlekedésben résztvevők számára fontos tudnivaló még, hogy a nyári meleg megviselheti a szervezetet. Ezáltal csökkenhet a reakcióidő, tompulhatnak a reflexek, ami sok esetben baleset bekövetkezéséhez vezethet. Ezért a közlekedésben résztvevők legyen türelmesek egymással, gondoskodjanak az elegendő folyadékpótlásról,- lehetőleg- kipihenten induljanak útnak és még inkább ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.