Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Május 12. 08:22, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/hvg.hu/MTI

Trafikmutyi Szentendrén is?

Trafikmutyi Szentendrén is?

A felháborodást okozó trafikpályázatok Szentendrét sem kerülték el, a városban a legtöbb koncessziót kormány közeli vezetők családtagjai nyerték. A pályázaton emellett azonban több munkanélküli is megélhetéshez jutott.

Négy trafik koncessziós jogát is elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság volt elnöki kabinetfőnökének felesége Szentendrén és Budakalászon – írja az atlatszo.blog.hu információira hivatkozva a hvg.hu. Fodorné Bene Kata Beatrix, aki Szentendrén három, Budakalászon pedig egy nemzeti dohánybolt pályázaton volt sikeres, a lap szerint a szentendrei székhelyű, egyebek közt film-, videó- és televízióprogram-terjesztéssel, napilap- és könyvkiadással foglalkozó Dor-Ka Média Szolgáltató és Tanácsadó Bt.-ben érdekelt.

Fodorné Bene Kata Beatrix férje Fodor Gergely történész, igazgatásszervező és producer, az NMHH volt elnöki kabinetfőnöke és a Filmszakmai Bizottság tagja.
A hvg.hu cikkében kifejtette azt is, hogy a másik térségbeli nagy trafiknyertes, Rédai-Simon Ágnes Judi – aki Simon Péter, a városi fejlesztési iroda vezetőjének a lánya – Szentendrén kettő a környéken, Budakalászon, Leányfalun és Tahitótfalun pedig egy-egy trafikot működtethet.

Az országban jó néhány helyen komoly felzúdulást okoztak a trafikpályázatok ügyei, melyek mindezekkel szemben több munkanélkülinek és megváltozott munkaképességűnek is megélhetést nyújtott.

Az országban ugyanis 280 koncessziót nyert el olyan pályázó, aki megváltozott munkaképességű, közülük 88-an egyben munkanélküliek is voltak eddig - közölte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a minap egy szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

Az MSZP-s Tóth Csaba egyebek mellett arról faggatta a tárcavezetőt, hogy az 5415 nyertes pályázat közül hány esetben jelentett előnyt a megváltozott munkaképesség, illetve a tartós munkanélküliség, továbbá hány korábbi dohánybolt-üzemeltető nyert koncessziót.

A parlamenti honlapon pénteken közzétett válaszában Németh Lászlóné azt írta: a benyújtott koncessziós pályázatokban 430 esetben jelölték meg, hogy a benyújtó tartósan munkanélküli vagy megváltozott munkaképességű, míg 88 esetben a pályázó munkanélküli és egyben megváltozott munkaképességű is.

A nyertes pályázatok közül 501-ben jelezte a pályázó, hogy már működő gazdasági társasági formában kívánja folytatni a koncessziós tevékenységet - közölte a miniszter, hozzátéve, hogy a nyertes pályázatok közül 2597 esetében jelölte meg a jelentkező, hogy újonnan létrejövő koncessziós társaság keretében végezné a dohány-kiskereskedelmi tevékenységet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható