Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 23. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Varga Mihály: az uniós szankciók sértik a magyar gazdaság érdekeit

Varga Mihály: az uniós szankciók sértik a magyar gazdaság érdekeit

Az uniós szankciók sértik a magyar gazdaság érdekeit, a szankciókra adott orosz válasz magyar vállalkozásokat sodorhat bajba - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken. A kormány folyamatosan egyeztet a vállalkozói érdekképviseletekkel, folyamatosan figyelik, hogyan lehet új piacokat, és olyan közvetítőket találni, amelyek ezt a szankciós helyzetet feloldják, és a magyar termékeket el tudják juttatni az orosz és ukrán piacokra - hangsúlyozta a miniszter.

'Fontos kérdés, hogy mit gondolunk a demokratikus értékekről és az országok szuverenitásáról, ebben a magyar kormány álláspontja világos' - fogalmazott Varga Mihály. Kiemelte ugyanakkor: nemzetgazdasági miniszterként fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy az oroszt-ukrán konfliktusra adott uniós válasz sérti a magyar gazdaság érdekeit, kockáztatja annak a növekedésnek a folytatását, amelyet a magyar gazdaság elért.

A kabinet mindent megtesz annak érdekében, hogy minden segítséget és támogatást megadjon a magyar gazdaság szereplőinek az ukrán és orosz piacokon való tartós, stabil jelenléthez - jelentette ki Varga Mihály. Hozzátette: azok a vállalkozások, amelyek ezekről a piacokról kiszorulnak, nagyon nehezen tudnak majd visszakerülni.

A nemzetgazdasági miniszter ismét kifejtette: átmenti megoldás lehet a közvetlen direkt támogatások európai uniós kifizetése, de az egész szankciós politika felülvizsgálatára és átgondolására van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.