Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

9/11: bajtársaikra emlékeztek a magyar tűzoltók

9/11: bajtársaikra emlékeztek a magyar tűzoltók

Egy perces néma csenddel és kivonulással emlékeztek meg a fővárosi tűzoltók a 10 évvel ezelőtti, Amerika ellen intézett terrortámadásra: a merényletsorozatban majd háromezren vesztették életüket, közöttük 343 tűzoltó is.

2001. szeptember 11-én történt meg a XXI. század egyik legmeghatározóbb, legtragikusabb eseménye -ezen a napon intéztek terroristák kíméletlen támadást az Egyesült Államok ellen. A terrortámadás során négy repülőgépet térítettek el: kettőt egyenesen a World Trade Center két ikertornyába vezettek, egy gép a Pentagonba, egy gép pedig Pennsylvania államban zuhant le.

A támadásban 2976 ember halt meg, köztük 343 tűzoltó, akik a mentési munkálatok során lelték halálukat. Róluk kíván megemlékezni a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság 2011. szeptember 11-én, délben. Ebben az időpontban, riasztás fenntartása mellett, valamennyi fővárosi tűzőrség tűzoltói felsorakoznak a szertárak elé járműveikkel, hogy egyperces néma tiszteletadással adózzanak a szeptember 11-i terrortámadás során hősi halált halt New York-i tűzoltó bajtársak emlékének - tudatta közleményében a hatóság.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.