Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 15. 07:56, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A hősi halált halt motoros rendőrre emlékeztek Szentendrén

A hősi halált halt motoros rendőrre emlékeztek Szentendrén

Rendőrök, tűzoltók és motorosok emlékeztek Szentendrén Kenéz Imre rendőrre, aki szolgálatteljesítés közben vesztette életét múlt csütörtökön a Csongrád megyei Apátfalván.

A motoros társadalom képviselői mellett többek között a tűzoltóság, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai gyújtottak mécsest vasárnap délután Szentendrén a motoros balesetben elhunyt áldozatok emléktáblájánál. A városi rendőrkapitányság épületénél tartott megemlékezésen Fiedor Ferenc, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Kiképző Központjának rendőr főtörzs zászlósa, Kenéz Imre egykori vezetéstechnikai oktatója tanítványa és munkatársa alakját megidézve kiemelte: rendkívül kedves és barátságos kolléga volt, aki a legjobb motoros rendőrök közé tartozott, s aki az állampolgárokat akarta megvédeni. Hozzátette: cselekedete intézkedéstaktikailag tökéletes volt. Pintér Sándor belügyminiszter pénteken hősi halottá nyilvánította Kenéz Imre rendőr törzszászlóst, és posztumusz hadnaggyá nevezte ki.

Kenéz Imre rendőrt egy 34 éves osztrák férfi ütötte el Hummer terepjárójával a gyanú szerint szándékosan múlt csütörtökön a Csongrád megyei Apátfalván. A 35 éves rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben meghalt. Kenéz Imre 1977-ben született Szegeden, tanulmányai elvégzése után 1998-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát Kecskeméten járőrként. Szakmai munkája alapján 1999-ben került járőrvezetőként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába. 2008-ban nevezték ki ellenőrző motoros járőrvezetővé.

A megyei főkapitányság közleménye szerint Kenéz Imre munkakörében mindig kitűnt fegyelmezett magatartásával, rendkívül magas fokú hivatásszeretetével és a rábízott feladatok következetes, pontos teljesítésével. Munkájára szorgalom, precizitás, nagyfokú felelősségérzet volt jellemző, ennek elismeréséül két alkalommal főkapitányi jutalomban részesült, törzsőrmesteri, zászlósi és törzszászlósi rendfokozatba soron kívül léptették elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.