Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Április 22. 17:11, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A Magyar Kórházszövetség üzenetet intézett a társadalomhoz

A Magyar Kórházszövetség üzenetet intézett a társadalomhoz

A Magyar Kórházszövetség szerint az eredményesebb gyógyításhoz szükség van jobb épületekre, modernebb műszerekre, megfelelő forrásokra és a munkatársak megbecsülésére, és a családokban is több figyelmet kell fordítani az egészség megőrzésére. Ez a szervezet idei, a magyar társadalomhoz intézett üzenetében olvasható, amelyet szerdán, a szövetség háromnapos kongresszusának nyitónapján hoztak nyilvánosságra Debrecenben.

A szövetség azt írta, hogy az elmúlt években sok kórház újult meg, ezt a munkát a következő uniós ciklusban még intenzívebben kell folytatni: különösen a fejlesztésekből eddig csaknem teljesen kimaradt fővárosi és Pest megyei intézményekre kell sokat költeni.
Hozzátették, támogatják egy új budapesti, sürgősségi és akut ellátást végző kórház megépítését, amelynek a szakmai előkészítéséhez felajánlják segítségüket.
A szervezet kiemelte: az ágazat szereplői szeretnének többet tenni betegeikért, de az eredményesebb gyógyításhoz "jobb épületekre, modernebb műszerekre, a gyógyszerek, kötszerek és orvosi-ápolási eszközök árát fedező pénzre és megbecsült munkatársakra van szükség".
"Legyenek az energetikai és az informatikai megújítás fő célpontjai az éjjel-nappal, télen-nyáron szünet nélkül üzemelő kórházak" - áll a dokumentumban.
A kórházszövetség közölte: ahhoz, hogy hamarabb adjanak időpontot a szakvizsgálatokra, kevesebbet kelljen várni a rendelőkben, és türelmes, odafigyelő segítőik legyenek a kórházakban, több orvost és ápolót kell képezni, és azoknak a tanulmányaikkal, erőfeszítéseikkel, a ráfordított idejükkel és energiájukkal arányos megbecsülést kell kapniuk.
Ma kell befektetni ahhoz, hogy 5-10 év múlva ennek gyümölcse legyen, és itthon boldoguljanak, akik itt tanultak, sőt hazajöjjenek, akik máshol szereztek tapasztalatot - olvasható a dokumentumban, amelyben kiemelték: "ahhoz, hogy átlátható, protekció-, korrupció- és paraszolvenciamentes egészségügyben éljünk, sok éven át együtt kell az eddigieknél nagyobb erőfeszítéseket tennünk az egészségügyben dolgozókért és a tiszta viszonyokért".
"Szeretnénk, ha kórházaink a béke, a tolerancia és az egymásra figyelés házai lennének. Kerüljük a durva hangot és az agressziót, legyünk érzékenyek a beteg ember aggodalmaira és a túlterhelt személyzet erőfeszítéseire. Figyeljünk arra, hogy a lehető legjobb és legemberibb körülményeket hozzuk létre és tartsuk fenn" - szólított fel a szövetség.
A szervezet kitért arra, "védjük helyi közösségeink kórházait, de ne váljunk lokálpatrióta érzelmeink áldozataivá: a súlyosabb betegségekben a legjobb ellátások csak központokban érhetők el. A krónikus bajokkal ugyanakkor otthonunkhoz és családunkhoz minél közelebb kell ellátást kapnunk. Ahhoz is ragaszkodjunk, hogy a szakrendelések elérése ne igényeljen hosszú utazást" - írták.
"Az egészségünk pótolhatatlan érték, fordítsunk több figyelmet a megőrzésére a családban is: a rendszeres testmozgásra, a helyes étrendre, a szellemi és lelki feltöltődésre; az állami büdzséből pedig költsünk többet az egészség helyreállítására és szűrővizsgálatokra a betegségek megelőzéséért" - üzente a magyar társadalomnak a kórházszövetség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben