Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Március 16. 07:44, szerda | Belföld
Forrás: mti

A parlament is 1848-ra emlékezik

A parlament is 1848-ra emlékezik

Az Országgyűlés a magyar zászló és címer napjára történő emlékezéssel kezdi meg mai ülését, amelyen a képviselők később a kormányt interpellálhatják, majd a csütörtöki szavazásokat készítik elő.

Az ülés 13 órakor kezdődik az 1848-as megemlékezéssel, amelyet fideszes képviselők kezdeményezésére fogadott el a parlament 2014-ben. Az erről szóló határozat szerint a magyar zászló és címer napját minden év március 16-án tartják az 1848. évi XXI. törvénycikk elfogadásának emlékére.

A napirend előtti felszólalásokat, majd az interpellációs időszakot követően hat előterjesztést tárgyalnak a képviselők, várhatóan a késő esti órákba nyúlóan. Egyebek mellett ekkor kerül terítékre az a két javaslat is, amelyekről csütörtökön várható szavazás.

Az ebtenyésztést érintő törvénymódosítás elfogadása esetén az állam a továbbiakban kizárólag a magyar kutyafajták tenyésztését felügyelné, míg - szintén a Fidesz javaslatára - kikerülhet a polgári törvénykönyvből (Ptk.) és önálló jogszabályban kaphat helyet a behajtási költségátalány.

Az Országgyűlés aktuális kéthetes ülése jövő hétfőn ér véget, azonnali kérdésekkel és kérdésekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk