Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Szeptember 20. 09:05, péntek | Helyi

„A szabadidőmben is a hivatásomnak élek” – interjú Kiss Ádámmal

„A szabadidőmben is a hivatásomnak élek” – interjú Kiss Ádámmal

Mi a legkorábbi, legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről? Hogyan írná le a városát egy idegennek? Milyen érzés szentendreinek lenni? Mivel szeret foglalkozni magánemberként? Sorozatunk következő interjúalanya Kiss Ádám.

- Mi a legkorábbi, illetve legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről?
- Természetjáró volt a családunk, és erősen megmaradtak bennem a Szentendre környéki kirándulások emléke, mint ahogy az iskolai múzeumlátogatások is a szentendrei kiállítótermekben. Arra az érzésre is emlékszem, amikor tudatosult bennem, hogy milyen szép helyen élek. Későbbi élményeim közül a hivatásommal kapcsolatos volt az egyik legnagyobb: az, amikor rendbe tettük a hajléktalan szállót, és hogy az ügyet a város is felkarolta.

- Hogyan írná le röviden a városát egy idegennek?
- Az én városom egy elképesztően empatikus, jó szociális szakemberekkel rendelkező művészváros. Úgy gondolom, hogy nálunk egy olyan erős szociális háló van, amelyet mások városoknak is érdemes lenne átvenni tőlünk.

- Milyen érzés szentendreinek lenni? Miért kötődik Szentendréhez?
- Megfogalmazhatatlan, összetett érzés. Ahhoz képest, hogy a város növekszik, mégis megmaradt a kisvárosi jellege. Nálunk, Izbégen máig megmaradt a „mindenki mindenkit ismer” érzés.

- Milyennek szeretné látni Szentendrét 10 év múlva?
- Nekem tetszik az az irány, ami most folyik a városban. Művészeti élet tekintetében jó hírünk van, sok a fesztivál, a kikapcsolódási lehetőség. Szeretném, ha tovább erősödne a szociális háló, és hogy még jobban megbecsüljük az oktatási, szociális, egészségügyi szakembereinket, akiknek hivatásukból fakadóan sokat tesznek a város lakóiért.

- Mi a legkedvesebb foglalatossága magánemberként?
- Mivel a szabadidőmben is a hivatásomnak élek, gyakorlatilag alig van szabadidőm. De szeretek olvasni, és ha tehetném, többet kirándulnék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni