Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 20. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

A szülők fele újra bevezetné a pálcázást Nagy-Britanniában

A szülők fele újra bevezetné a pálcázást Nagy-Britanniában

A Times Educational Supplement (TES) nevű szervezet felmérése szerint mind a szülők, mind a diákok több hatalmat adnának a tanárok kezébe a kezelhetetlen, rosszul viselkedő diákokkal szemben.

A fegyelmező eszközök közül a Nagy-Britanniában komoly hagyományokkal bíró pálcázásra is rákérdeztek a kutatók, és meglepő eredményt kaptak. A szülők 49 százaléka, míg a diákok 19 százaléka szerint a brit osztálytermekbe vissza kellene hozni a pálcázást mint fegyelmező eszközt.

A kevésbé durva fegyelmezést természetesen többen támogatják. Az osztályból való kiküldést a szülők 89, a iskola utáni elzárást 88, az ebédidő alatti elzárást pedig 87 százaléka támogatja. Érdekes, hogy a szülők mindössze 55 százaléka ért egyet azzal, hogy az iskolában üvöltözzenek a gyerekével.

A kutatás szerint a szülők 91 százaléka úgy gondolja, hogy a tanárok egyre inkább félnek a diákjaiktól, és 86 százalékuk szerint pedig a szülők is félnek saját gyerekeiktől. Tízből kilenc szülő szerint a fegyelmezéstől az esetleges jogi szankcióktól.

A kutatásban arra is rákérdeztek kit tartanának ideális női és férfi tanár személyiségnek a valódi és kitalált hírességek közül. A szülők körében 40 százalékkal a homoszexualitását nyíltan felvállaló rendkívül népszerű színész, Stephen Fry végzett az első helyen, míg a diákok 36 százaléka a Harry Potter könyvekből ismert Albus Dumbledore mellett tették le a voksukat.

A legideálisabb női tanárnak a szülők 48 százaléka az ismert tévés személyiséget, Carol Vordermant tartja, míg a diákok 40 százaléka a Harry Potter könyvek szerzőjét, J.K Rowlingot látná legszívesebben a katedrán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.