Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. December 04. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A turizmus szempontjából is fontos a parkolás megoldása

A turizmus szempontjából is fontos a parkolás megoldása

A turizmus számára fontos, hogy a megközelíthetőségre, a parkolásra hasznos megoldások szülessenek - hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az okos parkolás, a városi mobilitás lehetőségeit bemutató szerdai konferenciát megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ruszinkó Ádám, a konferencia fővédnöke elmondta, hogy Budapestet a helyi 600-620 ezer gépkocsiállományon túl az ingázó forgalom mintegy 250-300 ezer gépkocsival terheli, turisztikai főszezonban pedig további 300 ezer járművel lehet számolni.

A turizmus érzékeny a környezetvédelemre, a biztonságra, ezért fontos, hogy közösen megoldást találjanak az érintettek a parkolás megoldására, a korszerű megoldások elterjesztésére - mutatott rá a helyettes államtitkár.

Kérdésre válaszolva Ruszinkó Ádám elmondta, hogy hamarosan egyeztet a főpolgármesterrel és az V. kerületi polgármesterrel a budapesti turizmust érintő parkolási problémákról, a megoldási lehetőségekről.

Szirmay Tamás, a Magyar Parkolási Szövetség felügyelőbizottsági tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy az információtechnológia segítségével a parkolás megkönnyíthető, példaként említette a táblagépekre telepíthető turistavezető szoftvert, amely egyéb információk mellett a parkolási lehetőségekről, a szabad férőhelyekről is tájékoztatást ad.

Kocsis Ferenc Árpád, az Európai Parkolási Szövetség politikai és stratégiai bizottságának tagja hangsúlyozta, hogy a turizmus, az autóipar és az ingatagfejlesztő szakma szereplőinek a parkolási megoldásokat is figyelembe kellene venniük munkájuk során, hiszen a vevői elégedettséget ez jelentősen befolyásolhatja.

Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a közlekedési eszközök, megoldások jelentősen átalakulnak. Példaként említette a környezetkímélő elektromos hajtású járművek gyors terjedését, és ezt infrastruktúrával, például az elektromos töltőállomások telepítésével is követni kell.

A sajtótájékoztatón Nyikos István, a Magyar Parkolási Szövetség elnöke és Gablini Gábor a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége elnöke együttműködési megállapodást írt alá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során