Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Aláírásgyűjtés december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításához

Aláírásgyűjtés december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításához

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) aktivistái valamennyi megyeszékhelyen gyűjtik az aláírásokat a december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezéshez,

összesített számok még nem állnak rendelkezésre, de a közreműködők eddig nagyjából tízezer ívet igényeltek, és ezeken 150 ezer aláírásnak van hely - közölte a MASZSZ.

A szakszervezet a többi konföderációt is arra kéri, hogy csatlakozzanak az akcióhoz – olvasható a munkavállalói érdekképviselet közleményében. Az aláírásgyűjtés határideje november 28., így csaknem nyolc hét áll még rendelkezésre ahhoz, hogy a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges kétszázezer támogatót megszerezzék.

Kiemelték: a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma október 12-i ülésén tárgyalja majd december 24. munkaszüneti nappá nyilvánítását, de csak akkor, ha a kormány és a munkaadói oldal egyaránt támogatja a felvetést. A szakszervezet szerint ez lenne a legszerencsésebb megoldás, hiszen egy költséges népszavazást lehetne elkerülni vele.

A december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezést Bíró Zoltán magánemberként nyújtotta be. A kezdeményezéshez a MASZSZ elsőként csatlakozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.