Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 08. 12:03, szombat | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Árpa, Győzike, Hajdú: A magyar könyvpiac szégyenei

Árpa, Győzike, Hajdú: A magyar könyvpiac szégyenei

Önömlengés celeb módra.

Árpa Attila, Fábry Sándor, Gáspár Győző, Hajdu Péter, Jáksó László, Joshi Bharath, Liptai Claudia. Ördög Nóra, Puzsér Róbert, Szomszéd néni produkció...

Százforintos kérdés : Kik a felsorolt személyek.
Válasz: A kereskedelmi televíziók felkapott, halálra megunt, megutált, magukat viselkedésükkel, harmatos produkciójukkal sokszor lejáratott
sztárocskái.
Helyes!
Ötszáz forintos kérdés: Mi a közös bennük?
Válasz: Egyik gagyibb, mint a másik!
Helyes a válasz! Van, aki kiegészítené egy aktualitással ezer forintért?
Senki? Úgy tűnik, önök nem olvasnak.
Nos, uraim, hölgyeim, a felsorolt celebek valamennyien önjelölt irodalmárok is. Valamennyikről könyv jelent meg, amelyet vagy maguk írtak, vagy megíratták valakivel.
Micsoda öntelt, nagyképűséggel vannak megverve ezek, hogy a könyvek borítóira a saját képüket is kirakják.
Liptai Claudia " Álomnő" dolgozatát saját portréjával próbálja eladni. Mintha róla szólna a könyv. Liptai álomnő lenne? Ne tessék viccelni! Vagy, akad ember, aki Puzsér visszataszító fizimiskáját meglátva a könyv borítón, máris rohan a könyvvel a pénztárhoz? Mit gondol a két "szomszédnénis" román gyerek, annyira népszerűek, hogy huszonévesen már megírhatják karrierjük történetét? S még sorolhatnánk...
A celeb firkászok, úgy gondolták, hogy pályafutásuk szegényes története megér egy kötetet, s az olvasók majd tömegestől rohanják meg a könyvesboltokat, hogy hozzájussanak az irományukhoz.
Ez utóbbiban tévedtek, a hírességek könyvei nagy halmokban nyugszanak a boltokban, csupán azok vásárolják meg, akiknek kidobni való pénzük van és kifejezetten a gagyi könyvekkel kívánják telerakni a könyvespolcukat. Kétségtelenül akadnak ilyenek is.
Eddig úgy tudtuk, akkor írnak életrajzot valakiről, amikor már megette kenyere javát, azaz, gazdag pályafutása után megcsinálta az egyenleget. A fenti " íróemberek" nemhogy egy kötetre valót, de egy fejezetnyit sem tettek le arra a bizonyos asztalra. Gyaníthatóan, a megjelent könyvükben minden tücsköt-bogarat megírtak magukról, hogy teljenek a könyv lapjai. Nem vitás, nem maradt már mondanivalójuk. Vajon megérte mindent - azt a keveset - kipletykálni? A szerencsétlen riportereknek ezután milyen új sztorival tudnak szolgálni?
A magyar könyvkiadás szégyene, hogy a felsorolt személyekről könyveket nyomtatnak ki és ráadásul nyilvánosan árusítják és reklámozzák is. Örömmel tapasztaljuk, hogy hegyekben állnak az eladatlan példányok.
Azért akad némi hiányérzetünk.
Ha lúd legyen kövér!
A karácsonyi könyvpiacra dobják már ki a Fekete Pákó regényes életéről szóló kötetet is.
Megérdemeljük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.