Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Szeptember 13. 20:31, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Jelenleg 17 útszakasz, többségében mellékút van lezárva

Árvíz - Jelenleg 17 útszakasz, többségében mellékút van lezárva

Az ár- és belvíz miatt négy dunántúli megyében jelenleg 17 útszakasz, többségében mellékút van teljesen lezárva - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton kora este az MTI-t.

A nyugat-dunántúli megyékben számos félpályás korlátozás vagy útszűkület nehezítheti a közlekedést. A korlátozások száma folyamatosan változik, ezért utazás előtt érdemes a közlekedőknek tájékozódniuk az aktuális útviszonyokról - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Arra kérik az autósokat, hogy főleg éjszaka fontolják meg, elindulnak-e. Ha az utazás mellett döntenek, fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, mivel a vízátfolyásokat, iszapos útszakaszokat a korlátozott látási viszonyok miatt nehezebben vehetik észre.
A közlemény szerint Vas megyében hét utat érint a lezárás. Vízátfolyás miatt lezárták a Molnaszecsőd-Döröske összekötő utat, a 7424-es jelű út Kerkáskápolna és Magyarföld, a 7455-ös jelű út Máriaújfalu és Farkasfa közötti szakaszát. Továbbá a 74172-es bekötőút egy szakaszát Felsőmarác településen, a 8712-es jelű utat Ják és Balogunyom között.
A 74183-es jelű út Alsószölnök és az országhatár közötti, valamint a 74182-es jelű bekötőút egy szakaszát Szakonyfalu belterületén lezárták. Szakonyfalura a délutáni óráktól csak az ott lakókat engedik át.
Zala megyében nyolc útszakaszt zártak le: a 74-es főút egy szakaszát Nagykanizsánál a Principális-csatorna áradása miatt. Vízátfolyás miatt lezárták a 6835-ös jelű utat Letenyén. Továbbá lezárták a 7407-es jelű utat Babosdöbréténél, a 7418-as jelű utat Bagladnál, a 7424-es jelű utat Szentgyörgyvölgynél.
A 7538-as jelű út Murarátkánál, a 7538-as jelű út Letenye és Murarátka között sárátfolyás miatt, a 7421-es jelű út Baglad és Nemesnép között nem használható.
Az M70-as autóút Tornyiszentmiklós felé vezető oldalán a 7-es főúti csomópontnál a lassító sávot lezárták, a két belső sáv azonban járható - olvasható a közleményben.
Győr-Moson-Sopron megyében a 83125-ös jelű út a Cuhai-Bakony-ér áradása miatt Kajárpécnél egy szakaszon van lezárva vízátfolyás miatt.
Veszprém megyében a Pápa-Vaszar-Gyarmat összekötő út, a Pápa és a takácsi elágazás, a Gerence patak áradása miatt van lezárva - olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket