Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Augusztus 01. 16:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Az elmúlt hétvégén mérték a legnagyobb forgalmat a horvát autópályákon

Az elmúlt hétvégén mérték a legnagyobb forgalmat a horvát autópályákon

Az elmúlt hétvégén mérték a legnagyobb forgalmat a horvát autópályák történetében - közölte hétfőn a horvát állami autópálya-kezelő vállalat (HAC).

A cég jelentése szerint július 29. és 31. között 959 998 jármű közlekedett a HAC kezelése alá tartozó autópálya-szakaszokon és a vállalat - áfa nélkül - 53,6 millió kuna (2,8 milliárd forint) útdíjat szedett be.
A tavalyi azonos időszakhoz képest 2,2 százalékkal volt nagyobb a forgalom és egy százalékkal nagyobb a bevétel. 2019-hez viszonyítva - amely rekordévnek számított a horvát turizmusban - a forgalom 5,7 százalékkal, a bevételek 1,5 százalékkal nőttek - közölte a vállalat.
Az év elejétől július végéig a HAC több mint 35,5 millió járművet regisztrált az autópályákon. 2021 ugyanezen időszakához viszonyítva a járműforgalom 20 százalékkal, a beszedett útdíj 23 százalékkal nőtt.
Ami még fontosabb - hangsúlyozta a vállalat -, hogy 2019 első hét hónapjához képest 8 százalékkal nőtt a járműforgalom a horvát autópályákon.
Idén - az előző két évhez hasonlóan - a turisztikai szezon támogatása érdekében nem vezettek be szezonálisan tíz százalékkal magasabb útdíjakat - emlékeztet a HAC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk