Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Október 10. 12:06, csütörtök | Helyi

Az iskolások, az akácos és a focilabda

Az iskolások, az akácos és a focilabda

Kedves összefogásra volt példa a napokban a Barcsay Iskola melletti focipályánál, ahol a gyerekek megunták, hogy a labdáik rendre a kerítés melletti akácos áldozatává válnak.

Foci-, kézilabda- és kosárlabdapályaként is sok iskolás használja a Barcsay Iskola melletti pályát, de gyakori bosszúsággal a kerítés mellett elburjánzott, nagy tüskéjű akácbokor miatt. Először a felnőttek léptek, és az egyik szülő megkérte a közösségért mindig sokat tevő Kiss Károlynét – akit sokan csak Györgyikének ismernek -, hogy járjon utána, hogyan lehetne kivágatni az akácost. Az ok: a játék közben óhatatlanul a kapun kívülre kerülő, többezer forintos labdák sorra lyukadtak ki a bokor tüskéitől.

Györgyike felvette a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal és a Városi Szolgáltató Nzrt.-vel. Egyik nap viszont meglátta, hogy a Barcsay Iskola 6. osztályosai megelégelték, hogy a labdáik az akácos áldozatául válnak, és lelkesen nekiálltak, hogy tanári vezetéssel kivágják az akácost.

„Én is beálltam közéjük. Többen sok tüskét összeszedtünk a bokor kivágásakor, de megérte. Már csak azért is, mert hihetetlenül jó érzés volt látni az iskolások összefogását! A gyermekek még azt is felajánlották, hogy bodzabokrot ültetnek az akácos helyére. Ezért külön köszönet jár nekik!” – mondta az akció után Kiss Károlyné.

A Városi Szolgáltató Nzrt., ígéretéhez híven, hétfőn elszállította a helyszínről a gallyakat.

Előtte

Utána

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.