Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp / szentendrei kapitányság

Bravúros elfogás, trükkösök, ittas vezetők – akcióban a szentendrei rendőrök

Bravúros elfogás, trükkösök, ittas vezetők – akcióban a szentendrei rendőrök

Ittas vezetők a bíróság előtt, lefülelt színesfém-tolvaj banda, elkapott trükkösök, felhívások és iskolarendőr program. Áprilisban is eredményesen szolgáltak és védtek a szentendrei rendőrök.

Motorosok figyelem!
Tavasszal egyre nagyobb számban jelennek meg Pest megye útjain a motorkerékpárosok. Ez év tavaszán is felhívja a motorosok figyelmét, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat. A nem megfelelő sebesség megválasztásával, nemcsak saját maguk életét és testi épségét veszélyeztetik, hanem a közlekedés többi résztvevőinek a biztonságát is. A felelőtlen száguldozás, gyakran emberéleteket követel, ezért, mint minden évben, a szentendrei rendőrség most is ellátja a motorosokat néhány hasznos tanáccsal. A bukósisak használata mind lakott területen belül, mind lakott területen kívül kötelező. A jármű legyen megfelelő világító berendezéssel felszerelve. A hónapokig garázsban tartott motor állapotának műszaki átvizsgálása elengedhetetlen, mivel megfelelő felkészítés nélkül a motor vezetői is bajba kerülhetnek. Alkohol fogyasztása a motorvezetőknek is tilos!
Bíróság előtt az ittas vezetők

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt márciusban, két esetben történt bíróság elé állítás. Az egyik esetben 250 óra közérdekű munkát, a másik esetben, jogerős ítéletként 500 ezer forint pénzbüntetést és 1 év 4 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki az illetékes bíróság.

Ne kockáztassák testi épségüket, ne üljenek volán mögé, ha alkoholt fogyasztottak!

Újjá alakult a Városi Baleset Megelőzési Bizottság

Április 10-én megtartotta alakuló ülését Szentendre Város Baleset Megelőzési Bizottsága. Az újjáalakult Bizottságot 5 fő rendőr és 4 fő civil alkotja, segítve ezzel a rendőrség munkáját. A cél a városi gyalogos forgalom és a kerékpáros közlekedés biztonságossá tétele, a gyalogos balesetek számának, az ittas vezetés és sebesség túllépés, mint baleseti forrás számának csökkentése.

Tavasz, a kirándulások évszaka, vigyázzanak értékeikre

A várva-várt tavaszi hónapok beköszöntével hétvégenként a kirándulás, a szabadban töltött órák mellett dönt a család. A kirándulóhelyek szomszédságában található őrzés nélküli parkolókat sokan igénybe veszik. A gépkocsi feltörések megelőzése érdekében néhány fontos tanács:

Soha ne hagyjanak értéktárgyat a gépkocsiban jól látható helyen, az utastérben. Személyes okmányokat, táskát, pénztárcát, lakáskulcsot soha ne felejtsék magukhoz venni. Az utastérben ne maradjon mobiltelefon, csomag és kabát sem, ha az autót elhagyják. Ha csak pár percre szállnak ki, mindig vegyék ki az indító kulcsot, zárják be az ajtókat, az ablakot húzzák fel, a riasztót, pedig kapcsolják be.

Trükkös tolvajok járták településeinket
A Szentendrei Rendőrkapitányság bűnügyi állománya összehangolt felderítő munkájának eredményeként, négy személyt vett őrizetbe március 20-án. L. György, K. Attila, L. Róbert és P. Béláné székesfehérvári lakosok megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy március 14-én egy budakalászi áruház parkolójában leállított személygépkocsi nyitott utasteréből eltulajdonították a gépjármű tulajdonosának pénztárcáját, akkor, amikor a vásárló a bevásárlókocsit visszatolta a helyére. Az elkövetők számlájára írható, több hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése is az ország területén. A Szentendrei Rendőrkapitányság előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.

Rendőrség, rendőrségi hírek, Szentendre

A kapitányság ezért néhány hasznos tanáccsal szolgál, amely megnehezíti a bajba jutás lehetőségét. Az elkövetői kör egy része, az autóúton, autópályán közlekedőket szúrják ki maguknak. Gyakran műszaki hibára hivatkozva, vészvillogóval leállítják gépkocsijukat a leálló sávban, majd kézmozdulatokkal jelzik az autósoknak, hogy bajba kerültek. A segítőkész, gyanútlan sofőr megáll gépkocsijával, miközben pedig a hiba okát próbálja kideríteni, a nyitott autójából a segítséget kérő személyek egyike, észrevétlenül megfosztja értékeitől.

Egy másik elkövetési módszer az, hogy a gépkocsi kerekén szándékosan sérülést okoznak az elkövetők, majd figyelik, követik az autót. A sofőr, amikor észleli a hibát, megáll, kereket cserél. A kerékcsere közben nyitva maradt kocsiajtóhoz mennek a tettesek, és ellopják az ott talált értékeket.

Figyeljenek arra is, hogy miközben a garázsból kocsijukkal kiállnak, majd visszamennek a garázsajtót bezárni, ne hagyják a járó motorban a kulcsot. Erre szakosodott tolvajok, kifigyelhetik, beszállnak az autóba és elhajtanak vele.

Az elkövetők tárháza igen nagynak bizonyul, óvatosan kezeljük a hozzánk segítségért fordulókat. Minden esetben zárja be a gépjármű ajtaját, ha elhagyja azt!

A szentendrei nyomozók bravúros elfogása

A Szentendrei Rendőrkapitányság nyomozói április 8-án sikeresen elfogták azt a három férfit, akik Szentendre, és a szomszédos települések házairól vörösréz ereszcsatornát tulajdonítottak el az elmúlt hónapokban. A színesfémet B. András tahitótfalusi lakosnak értékesítették, aki illegális lerakó helyet működtetett. T. Viktor, Sz. Viktor és G. M. gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette, majd kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Iskolarendőrök is akcióban
2008. szeptember elsején hirdette meg az Országos Rendőr-főkapitányság az iskolarendőr programot, melynek célja, hogy a rendőrség közelebb kerüljön az ifjúsághoz és ez által „pozitív rendőr-kép” alakuljon ki a gyermekekben, a szülőkben, a pedagógusokban.

A Szentendrei Rendőrkapitányság állományából 15 körzeti megbízott lát el iskolarendőr tevékenységet. Az egyes tanintézményekkel egy-egy rendőr áll napi kapcsolatban. Áprilisban Szentendre, Pomáz, Budakalász, Visegrád és Tahitótfalu iskoláiban tartottak előadást az iskolarendőrök, bűnmegelőzés és közlekedésbiztonság témakörben. Fontos információkkal szolgáltak a diákoknak a közlekedés veszélyeiről. Az iskolarendőrök az iskolai fogadó órákon, szülői értekezleteken is részt vesznek, így a szülők hozzájuk fordulhatnak kérdéseikkel, kéréseikkel. Az iskolarendőreink egész tanévben rendelkezésre állnak. Az iskolarendőr telefonszáma bekerül a gyerekek üzenő füzetébe, így akár a szülők számára is könnyen elérhetővé válik. Az iskolarendőröknek lehetőségük van osztályfőnöki órák keretében is előadást tartani.

Április 5-én a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai egyeztető fórum keretén belül fogadták a Rendőrkapitányság illetékességi területén található iskolák igazgatóit, valamint gyermek- és ifjúságvédelmi felelőseit. Szó esett az iskolarendőrök és a gyermek- és ifjúságvédelmi felelősök összehangolt jövőbeni munkájáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: