Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Augusztus 21. 13:50, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elrendelte a hőségriasztást az országos tisztifőorvos

Elrendelte a hőségriasztást az országos tisztifőorvos

Hőségriasztást rendelt el kedd déltől az országos tisztifőorvos - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-t.

A közlemény szerint a másodfokú intézkedést a legfrissebb meteorológiai előrejelzéseket és az Emmi Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztályának szakmai javaslatát figyelembe véve rendelte el az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság augusztus 21-én 12 órától, várhatóan augusztus 23-án éjfélig.

Erről levélben értesítették a megyei kormánymegbízottakat, kérve őket, hogy továbbítsák az intézkedést az illetékességi területükön működő egészségügyi szolgáltatóknak és a megyei védelmi bizottságoknak.

Az Emmi felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az időszakban mindenki fokozottan ügyeljen a megfelelő folyadékpótlásra, kerülje az alkohol, a kávé és egyéb magas koffein-, illetve a cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását. Azt tanácsolják továbbá, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki ne tartózkodjon a tűző napon. A vízparton pihenők mellőzzék a napozást és ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.

A melegben a koncentrációs készség is gyengül, ezért arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

Mivel az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megviseli, ilyenkor a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők, az idős emberek és a kisgyermekek különösen veszélyeztetett helyzetben vannak - figyelmeztetett a közleményben a tárca.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben