Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 24. 13:13, péntek | PR

Fehérkalapos módszerek

Fehérkalapos módszerek

A Google szabályait érdemes betartani, ha nem szeretnénk, hogy egyik nap arra ébredjünk, hogy jelentősen visszaestek a helyezéseink. Milyen hibákat kell elkövetnünk ehhez? Mik a szabályok?

Ezekre a kérdésekre is választ adunk az alábbi cikkünkben.

Kik a Fehér Kalaposok?

A Fehér Kalapos hackerek, olyan kiemelt tudással rendelkező informatikai szakemberek, akik megbízás alapján biztonsági hibákra világítanak rá. A számítógépes-hálózat folytonos biztonsági tesztelésükkel a hibák keresést végzik. A kifejezés a régi western filmekből ered, mikor is a fehér kalapos jófiúk segítenek, a fekete kalapos rossz fiúk pedig kárt okoznak. Ebből adódóan a keresőoptimalizálás területén is a fekete kalapos technikák a rossz, kerülendő tevékenységek, a fehér kalapos technikák pedig a jó és alkalmazandó módszerek.

Google és a büntetés

Sokszor hallani olyat weboldallal rendelkező cégtulajdonosoktól, hogy mikor kialakították a weboldalukat, rengeteget látogatás volt az oldalukon, majd fokozatosan rosszabb helyre rangsorolta őket a Google. Mi történt ebben az esetben?

Olyan keresőoptimalizáló módszert vetettek be, amit a Google nem engedélyez, ezért büntetést kaptak. Az illegális módszerrel szerzett látogatók valóban élénkítették a weboldal látogatottságát, de a Google egyre fejlettebb módszerekkel kiszűri ezen tiltott eljárásokat, és ha a szabálytalanság elér egy bizonyos mértéket, a Google büntet.

Ilyen büntetésnél a weboldal tulajdonos csak annyit érzékel, hogy elmaradnak a látogatók az oldaláról. Jobban megnézve lehet észrevenni, hogy a kulcsszó keresés nem működik. A látogatók leginkább linkekről érkeznek, esetleg közvetlenül az oldal felkeresésével (tudják az oldal elérhetőségét), a keresőből nincs forgalom.

Google és a hibák, amiket elkövetünk

Nagyon csábító, hogy a Google találati listáján az előkelő első helyezést érjük el, mert ekkor az emberek az oldalunk nyújtotta termékeket és szolgáltatásokat fogják keresni, megvenni. Ehhez sokszor törvénytelen módszereket is alkalmaznánk, de még mielőtt megtennénk, számoljunk a következményekkel!

Ha megszegjük a Google irányelveit, szabályait, a következmény először csak hátrébb rangsorolás, majd a keresőből eltávolítás. Erről pedig nem fogunk értesítést kapni. Érdemes tehát tisztában lenni a Google által felállított szabályokkal, ahhoz, hogy ne essünk a „törvényszegés” hibájába és törekedjünk a fehér kalapos technikák használatára fekete kalapos társaik helyett.

Milyen irányelvei vannak a Google-nak?

Mobile first, vagyis a mobilbarát verzió kiemelten fontos lett 2017. január 10 óta. Vagyis, ha a weboldalunk mobil eszközről nem férhető hozzá könnyen, nem tudjuk megfelelően használni az egyes funkciókat, mert elcsúszik az oldal, túl kicsik a kattintható elemek és így tovább, úgy jelentős lesz a hátrasorolás mértéke.

Mobil helyi keresés, vagyis adott földrajzi helyen keresést végzünk adott cégre, üzletre, mindezt mobillal tesszük, így nagyon fontos, hogy a Google Cégem profilban nagyon pontos és naprakész adatok szerepeljenek. A Google kiemelten foglalkozik azzal, hogy ezt a területet fejlessze.

Fejlesszük a jó felhasználási élményt, vagyis a weboldalunk könnyen és gyorsan hozzáférhető legyen akár pc-ről, notebookról, netbookról vagy mobilról keresünk rá és látogatjuk meg az oldalt.

Kulcsszavak optimalizálása, vagyis figyeljünk a kulcsszókutatásra és a stratégiára, ne engedjünk a kísértésnek, hogy az összes létező szinonimát egybegyűjtsük!

Megfelelő linképítés, vagyis mindig olyan oldalakról szerezzünk külső linkeket, amik hitelesek és nincsenek tele rossz minőségű tartalommal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat