Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 30. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: szentendre.hu

Felhívás városi nagytakarításra

Felhívás városi nagytakarításra

Idén egy hétvégén, december 8-án és 9-én szállítják el a háztartásoktól a kertekben felhalmozódott zöld hulladékot, díjmentesen Szentendrén.

Az ősz közeledtével a háztartások kertjeiben lehullanak a falevelek, beindulnak a kerti munkák. Szentendre Város Önkormányzata a városi zöldfelületek karbantartása érdekében őszi gyűjtési akciót hirdet. Az akcióprogram keretén belül a lakosságnak lehetősége nyílik arra, hogy a zöldfelületeket érintő munkákból felhalmozott faleveleket, ágakat és gallyakat, illetve fűnyesedéket díjmentesen elszállíttassa otthonából.

Azt kérik, hogy a zsákba helyezett faleveleket és fűnyesedéket, illetve a legfeljebb 1 m hosszú darabokra aprított és két helyen összekötegelt gallyakat oly módon helyezzék el ingatlanjuk elé, hogy az a közlekedést ne akadályozza. A zsákokat és kötegeket a szállítást megelőző napon, de legkésőbb a szállítás napján reggel 6 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé. Az elszállítás az alábbi napokon az alábbi felosztásban történik:

Időpont: 2018. december 8.

Püspökmajor lakótelep és környéke (László telep – Kovács L. u. – Dunakanyar krt. – Vasúti Villasor által határolt terület)

Pannónia telep (Vasúti Villasor – Pannónia u. – Telep u. – Dera patak által határolt terület)

Belváros (Dunakanyar krt. – Duna által határolt terület)

Izbég (Kovács L.u. – Füzespark – Vasvári ltp. – Sztaravodai út – Dömörkapu által határolt terület)

Időpont: 2018. december 9.

Pismány (Sztaravodai út – Dunakanyar krt. – Cseresznyés út – Napos sétány által határolt terület)

Boldogtanya – Petyina – Tyúkosdűlő – Papsziget – Szarvashegy városrészek, valamint az Ady Endre út

Azokban az utcákban, melyek gyűjtőjárművel nem megközelíthetők, az ingatlanhoz legközelebb eső, a járat által megközelíthető útvonal mellől történik a szállítás. Azt is kérik, hogy az előírások betartása mellett helyezzék ki zsákjaikat. A gyűjtőjáratok útvonala GPS alapján és a gyűjtést követően is helyszín bejáráson ellenőrzésre kerül, így felhívják a figyelmet, hogy a járat elhaladását követően ne helyezzenek ki zsákokat.

Az akcióval kapcsolatban felmerülő kérdéseivel keresse a városi ügyfélszolgálatot a 26/300-407-es telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat@szentendre.hu e-mail címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.