Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Április 03. 07:53, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Fidesz: érdemes újra felfedezni Magyarországot – a szentendrei Skanzent is

Fidesz: érdemes újra felfedezni Magyarországot – a szentendrei Skanzent is

A Fidesz szerint nemcsak a külföldi látogatóknak, a magyar családoknak is érdemes újra felfedezni Budapestet és a vidéki látnivalókat, így például Szentendrén a Skanzent is.

A kormánypárt szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy Magyarország a turizmusfejlesztésben is jobban teljesít, tavaly rekordévet zárt és már idén is tovább erősödött a turizmus.

Mint írták, sorra születnek újjá Budapest főterei és látnivalói. Eredeti szépségében látogatható a Mátyás-templom, a Parlament, a Vígadó, a Zeneakadémia - sorolta a Fidesz, hozzátéve: meg újult az Erzsébet tér, a Kossuth tér, a Ferenciek tere, az egykori Ludovika Akadémia, az Erkel Színház és az Olimpia park is. Kiemelték: hamarosan egész Budapest látképét megváltoztatja a felújított és évtizedeken át pusztulni hagyott Várkert Bazár.

A közlemény kitért arra is, hogy országszerte történelmi várak és kastélyok épülnek újjá. Példaként említették az edelényi, a hatvani, a fertődi, a gödöllői és a gyulai kastélyt, a zempléni Füzér várat. Hozzátették: megszépült a pannonhalmi apátság és megújul a somogyvári bencés apátság is.

A Fidesz jelezte: fejlesztik a hollókői és szentendrei skanzenfalvakat is, emellett az elmúlt 100 év legnagyobb kulturális fejlesztéseként a Városliget "Európa legizgalmasabb kulturális zöldparkjaként és múzeum-negyedként születhet újjá". Lehetővé vált a Margitsziget átfogó fejlesztése és megépülhet az 1100 év magyar szellemi teljesítményét bemutató, Rubik-kockát formázó múzeum - rögzítette a kormánypárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni