Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Április 16. 07:15, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fokozottan ellenőrzi a faválasztékot szállítókat a Nébih

Fokozottan ellenőrzi a faválasztékot szállítókat a Nébih

Fokozottan ellenőrzi a jövőben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az erdei faválasztékot szállítókat az esetleges visszaélések felszámolása érdekében - hívta fel a hivatal a figyelmet honlapján hétfőn.

A közlemény szerint az erdei faválaszték szállítása kizárólag szállítójeggyel végezhető. Január 1-től már csak az új típusú szállítójegy alkalmazható, amelyen a szállítás részleteit a fuvarozóknak kell feltüntetniük és igazolniuk.

A szállítójegyen szerepelnie kell a szállítás kezdete és befejezése időpontjának, az induláskor leolvasott kilométeróra-állás és célba érkezéskor az erdei faválaszték átadása időpontjának. Emellett a fuvarozóknak a szállítójegyet két helyen is alá kell írniuk, ezzel igazolva a szállítójegy átvételét annak kibocsátójától, valamint a szállítási időpontok helyes feltüntetését.

Közölték: amennyiben a szállítójegyen hiányosan, vagy valótlanul adják meg az adatokat, valamint azokat aláírásukkal nem igazolják, a mulasztások komoly szankciókat vonhatnak maguk után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára