Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 08. 16:23, hétfő | Helyi

Gazdasági alpolgármester, nívódíj, pályázatok napirenden

Gazdasági alpolgármester, nívódíj, pályázatok napirenden

Gazdasági alpolgármester, energiastratégiai és nívódíj pályázat, a Bolgár utcai parkoló, egyebek közt ezek szerepeltek a testület napirendjén a legutóbbi ülésen.

A képviselők jó néhány pontot tárgyaltak a legutóbbi városi közgyűlésen, melyen a városvezetők pályázatot írtak ki gazdasági alpolgármester álláshely betöltésére. Emellett a testület megbízta a Városi Szolgáltató Zrt.-t, hogy versenyeztesse meg Szentendre energiastratégiáját, valamint felkérték a részvénytársaságot, hogy biztosítsa az ehhez szükséges feltételeket.

A képviselők napirendként tulajdonosi hozzájárulását adtak a Bolgár utcai parkoló részleges tereprendezéséhez, amennyiben az nem jár költséggel. A közgyűlés ezenfelül úgy döntött, hogy január elsejétől vállalja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásába kerülő szentendrei oktatási intézmények – Barcsay Jenő Általános Iskola, Izbégi Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Templomdombi Általános Iskola – további működtetését, a törvényi előírásoknak megfelelően.

Az ülésen végül sürgősségi indítványként döntöttek a városvezetők arról, hogy az önkormányzat a Kanonok utca 1. szám alatti rendelőintézet épületével a kivitelező Épkar Zrt.-vel közösen indul a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület által kiírt XIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton abban az esetben, ha a zrt. vállalja a részvételi díj megfizetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.