Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 16. 08:16, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Gyorsabban a Megyeri hídon, 80 helyett 100-zal

Gyorsabban a Megyeri hídon, 80 helyett 100-zal

Gyorsabban közlekedhetünk a Megyeri hídon, szerdától ugyanis 100 kilométer per órára emelte a megengedett legnagyobb sebességet az útkezelő, köszönhetően annak, hogy az átkelőn biztonságosan lehet közlekedni.

A döntést követően már szerdán lecserélték az Állami Autópálya Kezelő Zrt. munkatársai a 80 kilométer per órás sebességkorlátozó táblákat 100-asokra, így sokak kívánsága teljesült. Az ugyanis teljesen egyértelmű volt, hogy az átkelő útja alkalmas a gyorsabb közlekedésre, de hogy mennyire biztonságos, azt közlekedési szakembereknek kellett megvizsgálniuk. A módosítást ugyanis szakértői csoport elemzése előzte meg, mely során a hozzáértők a híd megnyitása óta eltelt négy év baleseti statisztikáit valamint az útviszonyokat elemezték. A vizsgálat során kiderült, hogy a hídpályán nincsenek baleseti gócpontok, és nem történtek rajta súlyos balesetek. Mindennek köszönhetően nem indokolt a korábban meghatározott 80-as korlátozás, így a megengedett maximális sebesség 100 lett.

Kérdés, hogy az M0-ra kivezető, traffipaxt kedvelő rendőrök számára kedvelt szakasz nem pont ilyen biztonságos, vagy ott továbbra is szükség van a 80-as korlátozásra?

A hídon pedig, hogy teljesen telhetetlenek legyünk, már csak egy segédmotorok számára kijelölt leválasztott szűk sáv kellene, láthatóan az is elférne az átkelőn, és akkor nem kellene a kerékpárosok között szlalomozniuk a kismotorosoknak, vagy – ahogy néhányszor látni – átlopniuk magukat az autók közt az egyik oldalról a másikra. Igaz a segédmotoros-sávra semmi esély nincs, különösen úgy, hogy nőtt a megengedett sebesség a hídon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni