Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. November 02. 12:27, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Hat méter mély beton a mobilgát alatt

Hat méter mély beton a mobilgát alatt

A bontások és a hosszas tereprendezés után elkezdődött a minap a belvárosi árvízvédelmi fal építése. A munkák során a szakemberek hat méter mélyen betonozzák ki a védmű, így a mobilgát alapjait is.

Mivel télen a jogszabályok szerint építési munkák nem végezhetők, így nem sok ideje maradt a kivitelező cégnek idén a gát munkálataival. A szakemberek azonban már a bontási és tereprendezési feladatok után az építésnél tartanak, jelenleg ugyanis a védmű alapjain dolgoznak.

A napokban a jachtkikötő és a Rév utca között dolgoznak a szakemberek, akik ezen a szakaszon a korábban épített árvízvédelmi vasbeton falat emelik meg, fejtett ki Varjú Lajos. A műszaki felelős hozzátette, hogy emellett a műszaki út alépítményének a kialakítása is zajlik, valamint a Bem József utcáig a kivitelező elbontotta a korábbi árvízvédelmi kis építményt, helyére pedig vasbeton fal épül, melynek már az alapozása folyik hat méter mélységben. Ennek a védműnek kettős a szerepe, hiszen az átszivárgó talajvíztől is véd, amellett feladata, hogy a magassági biztonság érdekében épülő falat is megtartsa.

A Bem József utcától a Péter Pál utcáig épülő védmű ugyanezzel a módszerrel épül majd, annyi különbséggel, hogy ezen a szakaszon helyezi majd ki a város árvízkor a mobilgátat.

A beruházás végső határideje 2013 ősze, a mobilfal tartószerkezetnek viszont még idén el kell készülnie. A belvárosi gátszakasz több mint két és fél kilométeren újul meg, melyből az országban egyedüliként 333 méter mobilfal védi majd Szentendrét árvízkor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során