Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 13. 13:02, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Hatott, alkotott, gyarapított - emléktábla Szűk Ödön emlékére

Hatott, alkotott, gyarapított - emléktábla Szűk Ödön emlékére

Emléktábla-avatással és ünnepséggel tiszteleg október 22-én Pismány városrész Szűk Ödön előtt, akinek köszönhető egyebek közt a városrész közművesítése, tömegközlekedése.

Szűk Ödön emlékünnepet rendez október 22-én, 16 órától a Szent Korona Szövetség, a Szentendrei Petőfi Egyesület Pismányban. Az ünnepi alkalmon Kun Csaba képviselő mond köszöntőt, a rendezvényt Dukai Miklós városrész képviselő nyitja meg, majd Schilacher Miklós karnagy vezényletében elhangzik a Himnusz. Ezt követően Borda Áron trombita díszjelére emléktáblát avatnak a résztvevők Szűk Ödön előtt tisztelegve. Az eseményen Kertész József előadóművész szaval, az emlékbeszédet pedig V. Kiss Imre mondja. Az alkalom végül koszorúzással és a Szózattal valamint a Székely himnusszal zárul.

Szűk Ödön száz éve született, 1912. június 17-én, Nagyváradon, majd 1928-ban szüleivel elmenekült Erdélyből, ahova még visszatért, de 1957-ben családjával Szentendrére érkezett, ahol a Pismányban telepedett le. Neki köszönhető a városrész első építési terve, majd a kiépült út, az első buszjárat és a közművesítés is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak