Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Augusztus 24. 17:10, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Hidegrekord dőlt meg az újabb kánikula előtt

Hidegrekord dőlt meg az újabb kánikula előtt

Az újabb hőségperiódus előtt csütörtökre virradóra 1 fokkal megdőlt az országos napi hidegrekord: a leghidegebb helyen 3 foknál is hidegebb volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat délután a Facebook-oldalán.

Az újabb hőségperiódus előtt az időjárásunkat meghatározó hűvösebb levegő "átmenetileg nyugalomba került" a Kárpát-medence fölött - írták. Éjszakára jelentősen mérséklődött a légmozgás, több helyen voltak szélcsendes időszakok is. Az erős éjszakai lehűléshez hozzájárult az is, hogy a nappali gomolyfelhő-képződés után (amely az északkeleti, keleti országrészben volt erőteljesebb) nagy területen kiderült az ég.

Az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld hidegre érzékeny tájain helyenként 5 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet. A leghidegebb Zabaron volt, ott hajnalban 2,6 fokot mértek. Ezzel egy fokkal megdőlt az augusztus 24-ei 3,6 fokos országos hőmérsékleti minimumrekord, amelyet 1976-ban Borsodnádasdon rögzítettek - tájékoztatott a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön az ország döntő részén nem lesz csapadék, de délután, este elsősorban Sopron környékén esetleg előfordulhat zápor, zivatar. A legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb. Késő estére általában 14-20 fok közé hűl le a levegő.

A hétvégén ismét többfelé 30-35 fokos maximumok várhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.