Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2018. Szeptember 17. 17:56, hétfő | PR

Hogyan lehet a legjobban kihasználni a személyi hitelt egy kiskapuval?

Hogyan lehet a legjobban kihasználni a személyi hitelt egy kiskapuval?

Vannak olyan pénzügyi megoldások, amikre leginkább csak a szakértők gondolnak. Olykor egy-egy hitelből, vagy éppen a lakástakarékból teljesen törvényesen ki lehet hozni sokkal többet.

Lássuk, hogyan érdemes okosan személyi kölcsönt felvenni?

Csak a legelőnyösebbel elégedjünk meg

Az alapkérdés, hogy milyen típusú hitelre van szükségünk? Ma már nem teljesen egyértelmű például, hogy lakáscélra lakáshitelt kell felvenni. Ha egy ilyen esetben csak pár százezer vagy millió hiányzik, személyi kölcsönnel még akár jobban is járhatunk.
Hogy mit kerülünk így el? Értékbecslési, folyósítási díjat, földhivatali költségeket, mindazt, ami az összetettebb konstrukcióval jár.

Először is alaposan meg kell vizsgálni az ajánlat összes részletét, mielőtt szerződést kötünk. Lehet, hogy a reklámban szereplő THM csak egy bizonyos összegre vonatkozik, és ha mondjuk félmillióval kevesebbre lenne szükségünk, kiderülhet, hogy máris többet törlesztünk.
Arra is gondoljunk, hogy a különböző jövedelmi sávokba tartozó ügyfeleknek máshogy és máshogy számolják a hitelek feltételeit. Lehet, hogy adóstárssal járunk a legjobban a hitelfelvétellel.

Olykor tehát kedvezőbbek a kondíciók, ha nagyobb összeget igénylünk. Ám a rendszeren - számos ajánlatnál - van egy kiskapu, amivel ‘átalakíthatjuk’ a magunk számára a feltételeket. Ha felveszünk egy nagyobb tételt - amihez a legelőnyösebb THM mellett juthatunk hozzá -, akkor megtehetjük, hogy azonnal előtörlesztünk. Azt az összeget, amire nincs is szükségünk, gyakorlatilag másnap visszautaljuk a bankhoz. Például 5 milliót veszünk fel, 1,5 milliót előtörlesztünk, és a fennmaradó 3,5 milliót az 5 millió forint részleteit fizetve törlesztjük vissza.

Az előtörlesztési díjon is lehet nyerni

Amivel számolnunk kell, az az előtörlesztési díj, ami általában 1 százaléka a befizetett összegnek, de bankonként és ajánlatonként eltérő lehet.És még mindig van tovább: egy évben egyszer ingyenesen lehet visszatörleszteni 200 000 forintot, ezért ha az előtörlesztést egy 200 000 forintos és egy másik összegre bontjuk, akkor csak az utóbbi után kell a díjat befizetnünk. Ami a THM-en elért nyereségünkhöz képest voltaképpen jelképes.

Klasszikusan olyan banktermék egyébként, ami igen sok teret ad a kreatív megoldásokra a lakástakarék pénztár. Ha ügyesek vagyunk, teljesen legálisan sokkal jobban járhatunk, mint alapesetben - a kiszamolo.hu adott közre ezzel kapcsolatban ötleteket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2018. December 19. 18:14, szerda | PR

Prezi székházban takarítanak

A világhírű startup cég budapesti fejlesztőközpontjának takarítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft.

2018. December 15. 09:54, szombat | PR

Magyarországon mutatja be elsőként a BENU megújult gyógyszertár-koncepcióját

A BENU hét év után megújítja gyógyszertár-koncepcióját, és Európában elsőként Magyarországon, a BENU Gyógyszertár Budapest Shopmarkban mutatja be az új, vásárlói igényeknek még inkább megfelelő gyógyszertár-kialakítását.

2019. Február 21. 18:26, csütörtök | Belföld

Megtorpant az okostelefonok világpiaci értékesítése

Megtorpant a tavalyi negyedik negyedévben az okostelefonok világpiaci értékesítésének növekedése. Emelkedett viszont a kínai gyártók részesedése a két piacvezető, a Samsung, az Apple és az összes többi gyártó kárára