Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Május 03. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Icomos-díjat kapott a visegrádi városközponti beruházás

Icomos-díjat kapott a visegrádi városközponti beruházás

Az UNESCO műemlékvédelmi világszervezetének magyar bizottsága ICOMOS-díjjal ismerte el a visegrádi városközpont-beruházást.

A grémium a Városháza, az egészségház és a rendezvénytér kialakításánál a régi értékek és a kortárs építészet településléptékű összhangját díjazta.

A párizsi székhelyű ICOMOS egy 1965-ben létrehozott civil szakmai szervezet, amely meghatározó szerepet tölt be a világ műemlékvédelmében. Az általuk kidolgozott irányelveket a legtöbb ország átülteti saját műemlékvédelmi gyakorlatába. A nemzetközi fórumon is tevékenyen dolgozó tagok saját országukban nemzeti bizottságokat alkotnak. Feladatuk a nemzetközi és hazai műemlékvédelmi elvek összhangjának megteremtése.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága 2006-ban határozta el, hogy évente diplomával jutalmazza az általa legkiválóbbnak ítélt, három évnél nem régebben befejezett műemléki helyreállításokat. Idén Visegrád mellett a Budapest-Újszász vasútvonal épületei, Majkon az egykori kamalduli remeteség konventépülete, illetve Sopronban a Várkerület rehabilitáció és Várfal-sétány kialakítása kapott díjat. A kitüntetést, minden évben a Nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából, április 18-án adják át.

Fotó: Danubia Televízió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás