Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Július 11. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Ripost

Ingyen wifi, légkondi a HÉV-en

Ingyen wifi, légkondi a HÉV-en

Elkészült, és forgalomba állt az a három kocsiból álló HÉV szerelvény, ami a még NDK-s időkben készült járműveket öltöztette új ruhába.

Új ülések, ingyen wifi, légkondi, ami most feltehetően azért nem működik, mert a kánikulában az utasok első dolga nyitni az ablakokat...

Az összhatás feledteti, hogy az alapszerelvény bizony már öregecske, 30-40 éve van üzemben, de az ígéret az, hogy a megújult kocsik még 20 évig szállíthatják az utasokat ezen a vonalon, melyen naponta mintegy 85 ezren fordulnak meg.

Most még csak olyan szerelvényt látott a Ripost újságírója, amin egy 3 kocsis régi szerelvényt kapcsoltak össze az újjal.

A HÉV-ekkel kapcsolatban van egyéb fejlemény is. A Fővárosi Közgyűlés még januárban döntött arról, hogy visszaadja állami kézbe az agglomerációs közlekedés üzemeltetését.

Fónagy János államtitkár pedig arról szólt, hogy a három budapesti HÉV-vonalat átveszi a MÁV. Az eredeti határidő július 1. volt.

A Ripost kérdésére a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága közölte, hogy ez a dátum novemberre tolódott.

A BKK-tól szerettük volna megtudni, milyen ütemben folytatódik a HÉV szerelvények felújítása, különös tekintettel arra, hogy a MÁV lesz az üzemeltető, kérdésünkre még nem érkezett válasz.

Fotó: ripost.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.