Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. November 24. 07:04, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Internet-szakjogász: nem lehet teljesen elbújni a titkosszolgálatok elől az interneten

Internet-szakjogász: nem lehet teljesen elbújni a titkosszolgálatok elől az interneten

Az ISIS egy rendkívül jól kommunikáló, a digitális, online kommunikációs formákat is nagyon jól használó szervezet, a kibertérben is jól felkészült - mondta egy internet-szakjogász az M1 aktuális csatornának hétfőn.

Ormós Zoltán véleménye szerint azonban a titkosszolgálatok minden eszközzel rendelkeznek, nem lehet százszázalékosan elbújni előlük az interneten.

Lehet, hogy nem véletlenül hagyják a terrorszervezeteket abban a tévhitben, hogy el tudnak bújni - vélekedett.

Az Anonymusról szólva megjegyezte, a Twitter-fiókokat és Youtube-videókat maguk a szolgáltatók is elérhetetlenné tehetnének, ha akarnák, vagy odafigyelnének erre.

Csak akkor lehet elbújni az állam elől, ha vak és néma kecskepásztorok hordják papírcetliken az üzeneteket, amelyeket azonnal tűzbe dobnak az üzenet megkapói - idézte fel a szakjogász szicíliai maffiózók régi mondását.

Bárki, aki modern távközlési eszközt használ, lehallgatható - fűzte hozzá.

Arra az állításra, hogy a Sony egyik játékalkalmazása a legveszélyesebb, mert teljesen titkosított csatornákon tudnak kommunikálni a dzsihadisták, úgy vélekedett, nem a csatorna lehallgathatatlan, hanem a kommunikáció kódolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.