Városlista
2018. december 13, csütörtök - Luca

Hírek

2018. Szeptember 17. 18:00, hétfő | PR

Irodabérlés - a parkolási lehetőségek tükrében

Irodabérlés - a parkolási lehetőségek tükrében

Remek lehetőségnek tűnhet egy napfényben úszó iroda a Belvárosban. A munkatársak és a vendégek könnyedén megközelíthetik, le lehet ugrani a közeli éttermekbe ebédelni a város szívében -

-csak éppen leparkolni nem tud senki, aki ide jön.

Sokat ér a metró közelsége

Miért olyan fontos a parkolás, és hogy találhatunk Budapesten ilyen szempontból ideális irodát?
Egy munkahelyen az ott dolgozók jelentős része jönne autóval - ha nem is a hét minden napján -, főleg, ha némileg kiesik a munkahely a központból, és nem metróvonalon fekszik. Ilyen relatíve központi, mégsem könnyen megközelíthető környék például Óbuda vagy Lágymányos külsőbb részei.
Egy az Örs vezér téren, vagy a Váci úti irodaház soron - ahol az In-Management is kínál irodákat - levő munkahely meglehetősen könnyen vonz munkatársakat. Egy nem metró megálló közeli, vagy máshogy könnyen elérhető iroda, legyen bármilyen reprezentatív környéken - például Aquincumban vagy a Gellért-hegyen - nem igazán versenyképes. Persze a cég profilja is számít: egy elit vendégkörű cég kevés alkalmazottal berendezkedhet a hegy tetején.

A komoly üzletfelek nem jönnek busszal

Természetesen nemcsak a munkatársak, hanem az üzletfelek, tárgyalópartnerek számára is meg kell oldani valamilyen szinten az odajutást.
Ha a Belvárosban bérelünk lakásirodát, alaposan feladjuk a leckét az üzleti partnereinknek. Jó tudni: az V. kerületben és környékén tartózkodó autók 30 százaléka mindig éppen parkolóhelyet keres.

Ha nincs állandó parkolóhely megoldásunk, akkor minden vendégnek meg kell oldani a közlekedést taxival, BKV-vel, vagy helyet kell találnia, majd azt ki is fizetnie.

Budapesten a napi kerékpáros közlekedés illúzió

A város belső részein a kerékpár is jó opció lenne, de annak számos részén - Andrássy út, Kossuth Lajos utca stb. - nem igazán biztonságos biciklivel közlekedni. Emellett a kerékpáros munkatársaknak is kell bicikli parkoló, és az öltöző, zuhanyzó is alapfeltétel.
Visszatérve az autós közlekedéshez: egy belvárosi, lakásban működő irodához ugyan járhat alapból parkolóhely, de az általában egy járműnek jelent fix megoldást. A belvárosi parkolóhely bérlés pedig igen költséges.
Az üzleti lehetőséget a belvárosi parkolóhely-hiányban már több vállalkozás felismerte, amelyek felkutatják a szabad helyeket - akár magánszemélyektől is bérelnek ilyet -, majd ezeket továbbértékesítik. A bérlést azonban intézni kell, heti, napi szinten, vagy az adott pár órára, amíg a helyet használja a vendég, ügyfél.
.
Épp ezért verhetetlenek közlekedés szempontból azok az irodaházak, amelyek parkolóhelyeket biztosítanak. Egy ilyen helyszínt bérelni nem feltétlenül jár sőt több költséggel, sőt olcsóbb is lehet. Egy tömegközlekedéssel jól megközelíthető, és parkolóhelyekkel ellátott céges központ sikeres lehet a város külső részein is, például Újpest-Központban vagy Kelenföldön.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 16. 18:00, péntek | PR

Újra díjazott lett a Jánosik Kft.

Harmadszor nyerte el a MagyarBrands, másodszor pedig a Superbrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2018. November 08. 16:24, csütörtök | PR

Ezt biztos nem gondoltad az erőspaprikáról...Meglepő tények!

Gondoltad volna az erős paprikáról, hogy nem csak az ételeidet teszi ízletesebbé, hanem az életedet is megkönnyíti?

2018. Október 30. 14:29, kedd | PR

Hogyan tovább a TELC után?

A frankfurti központ bejelentése meglepte a nyelvvizsgára készülőket. A méltán kedvelt akkreditált, államilag elismert TELC vizsgát jövő februárig lehet letenni. Hogyan tovább ezután?

2018. Október 16. 13:41, kedd | PR

Új üzletágat indított a Jánosik Kft.

Új üzletágat nyitott a több lábon álló, évi több mint 10 milliárd forintos árbevételt elérő Jánosik és Társai Kft.