Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 21. 18:08, hétfő | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

Ismeretlen gázpermet miatt tömegesen lettek rosszul gyerekek egy dél-ukrajnai iskolában

Ismeretlen gázpermet miatt tömegesen lettek rosszul gyerekek egy dél-ukrajnai iskolában

Több tucat gyermek lett rosszul a dél-ukrajnai megyeszékhely, Mikolajiv egyik iskolájában hétfőn azután, hogy ismeretlen, szúrós szagú aeroszolos gázpermet került a levegőbe.

Szem- és légúti irritáció miatt eddig 36 gyermek került kórházba, az iskola négyszáz tanulóját evakuálták - közölte az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat.

Illjana Pacjuk, a katasztrófavédelmi szolgálat megyei részlegének szóvivője a 112 Ukrajina hírtelevízió műsorában azt mondta, hogy a panaszokkal kórházba szállított gyermekek nincsenek életveszélyben.

A riasztás után a katasztrófavédelem radiológiai és vegyi mozgó laboratóriumának munkatársai a helyszínen elvégezték a szokásos vizsgálatokat, de egészségre káros anyagot már nem találtak a levegőben. A vizsgálatokat azonban tovább folytatják.

A rendőrség szintén nyomozást indított.

Két hete történt hasonló eset Ukrajnában: május 8-án több mint félszáz gyermeket és két tanárt kellett kórházba szállítani a Kijevtől délkeletre fekvő Cserkaszi megyeszékhely egyik általános iskolájából, miután tizenheten egymás után sorra vesztették eszméletüket az iskola udvarán tartott reggeli sorakozó közben. Hányingerrel, szédüléssel, illetve fejfájással járó mérgezéses tünetekkel összesen 54 gyermek és négy felnőtt került kórházba, közülük 11 gyermek az intenzív osztályra. A hatóságok nagy erőkkel indítottak vizsgálatot, egyelőre azonban semmi hír arról, hogy bármit is kiderítettek volna a mérgezéses rosszullétek okáról.

Címkék: gáz, iskola, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.