Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Június 27. 07:24, kedd | Belföld
Forrás: mti

Ismét csaknem az egész országra kiadtak figyelmeztetést a hőség miatt

Ismét csaknem az egész országra kiadtak figyelmeztetést a hőség miatt

A tartós hőség veszélye miatt négy északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a középhőmérséklet kedden az északi hegyvidék térségét leszámítva már sok helyen érheti el a 25 Celsius-fokot.

A tartós hőség veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden több órára kisüt a nap. Az Északi-középhegységben és a nyugati határnál lehet futó zápor, egy-egy zivatar. Emellett megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 29-34 fok között valószínű.

Szerdán tovább erősödik a kánikula, akkor akár 37 fokig is melegedhet a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.