Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. December 23. 08:47, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter/ MTI Fotó: Kallos Bea

Itt a Szentendrén is forgatott Kossuthkifli előzetese – VIDEÓ

Itt a Szentendrén is forgatott Kossuthkifli előzetese – VIDEÓ

Megjelent az első előzetes a Rudolf Péter által rendezett hatrészes történelmi sorozathoz, a Fehér Béla regényéből készült Kossuthkiflihez. A Skanzen is helyszínéül szolgált a forgatásnak.

A korábbi tervek ellenére csúszik a bemutató, melyet 2014 őszére ígértek az alkotók, de várhatóan 2015 márciusában lesz látható a sorozat, mely rekordköltségvetéssel, 740 millió forintból készült. A napokban pedig megjelent a sorozat első előzetese is.

A Kossuthkifli története az 1848/49-es szabadságharc idején játszódik: Swappach Amadé, Kossuth seregének őrnagya és frissen megszöktetett szerelme, Estilla egy delizsánszon Pozsonyból útnak indul egy kotnyeles grófnővel, egy kocsihajtóval és egy láda bejglivel Debrecenbe, hogy végére járjon az őrnagy által feltételezett hazaárulásnak. Nem sejtik, hogy üldözőbe veszi őket egy halottaskocsi, amelyen Swappach apja, a császári kémszervezet egyik vezetője, Estilla apja, a cukrász Vödric Demeter és a besúgó, Dalfalvi is utazik. A képzelet és a valóság határán egyensúlyozó történet során a könyv hősei számos kalandba keverednek sok-sok furcsa szerzettel, varázslatos teremtménnyel együtt.

Az epizódonként 52 perces sorozat főbb szerepeit Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos alakítja, de látható Törőcsik Mari, Básti Juli, Szacsvay László, Scherer Péter, Szarvas József, Csuja Imre, Szabó Győző, Fenyő Iván és Kamarás Iván is. Egy-egy kisebb szerepben Fábry Sándor, valamint a könyv szerzője, Fehér Béla is feltűnik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét