Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 19. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp / fotó: busztipusok.hu

Új szolgáltatóval változik a helyi buszközlekedés

Új szolgáltatóval változik a helyi buszközlekedés

December elsejétől új szolgáltató működteti a helyijáratokat Szentendrén, ennek köszönhetően változnak a menetrendek, jegy- és bérletárak. A képviselők szerint jobb lesz és olcsóbb is a szolgáltatás.

A helyközi és a helyi közlekedést is biztosító Volán társasággal kétszer is meghosszabbította a szerződést Szentendre a közelmúltban, a most azonban ismét lejár a kontraktus, a folytatásáról viszont már nem tudtak megegyezni a felek. Az önkormányzat alacsonyabb, míg a busztársaság magasabb díjat szeretett volna.
Már a nyáron arról döntött a testület, hogy pályázati úton új szolgáltatót keres a helyi közlekedésre. Két cég is pályázott a kiírásra, a képviselők ki is választották a nyertest.

Az új szerződésnek köszönhetően megszűnik a helyi és helyközi járatok jegyegysége, így december elsejétől különböző jegyekkel és bérletekkel lehet utazni a helyi- és a helyközi buszokon. Az átállás a képviselők szerint nagyfokú alkalmazkodásra készteti a tömegközlekedőket, ám az új rendszerrel jobb lesz a szolgáltatás és árcsökkenés is várható.

A Volánbusz egyébként évi 87 millió forintból vállalta volna a helyi közlekedés működtetését, míg az új szolgáltató 50 millióért teszi meg ezt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak