Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 28. 12:51, szerda | Helyi
Forrás: lvp / fotó: infoajka.hu

Jövőre indul a távhőrendszer felújítása Szentendrén

Jövőre indul a távhőrendszer felújítása Szentendrén

Szakmai tanácskozás zajlott le múlt hétvégén az uniós Concerto program keretén belül Szentendrén. Az eseményen elhangzott egyebek között, hogy jövőre elindul a város távhőrendszerének felújítása.

Kétnapos szakmai tanácskozást tartottak a hétvégén Szentendrén a Concerto elnevezést viselő program városi résztvevői. Az eseményen elhangzott egyebek közt a projekt keretén belüli szentendrei célok és eredmények is. Dietz Ferenc polgármester a rendezvényen kifejtette, hogy Szentendre az energiahatékonyság iránt nagymértékben elkötelezett, így e mentén zajlik az árvízvédelmi rendszer kiépítése és a város csatornázási fejlesztései is, de korábban számos hasonló programban is részt vett már Szentendre.

A Concerto egyébként egy évek óta, német, spanyol és más külföldi partnerekkel zajló program, melynek célja, hogy egységesen, mindenki a saját országában a lehető legújabb technológiákat, innovatív módon használja fel, úgy hogy elsősorban köz-, de magánépületeket is hatékonyabbá tesz energetikailag, például homlokzatszigetelések, napelemek alkalmazásával. Mindemellett a program célja, hogy ezáltal az üvegházhatást is csökkenjen. Ebben a teljes országot érintő uniós projektben pedig Szentendre az élen jár Magyarországon.

A program részeként jövőre elindul a legnagyobb projekt a városban, elkezdődik ugyanis a távhőrendszer felújítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: