Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Január 08. 12:11, vasárnap | Helyi
Forrás: szentendre.hu

Kabátokat lehet adományozni a Városházán a rászorulóknak

Kabátokat lehet adományozni a Városházán a rászorulóknak

Szentendre is csatlakozik a "Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet" kezdeményezéshez, melynek keretében kabátokat lehet adományozni rászorulók számára.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester Facebook oldalán jelentette be vasárnap reggel, hogy Szentendre Város Önkormányzata is csatlakozik a Budapesten útjára indított"Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet" kezdeményezéshez.

Az akció lényege, hogy kabátot lehet felajánlani rászorulók számára, amelyeket a Városházára előtt kihelyezett állványra lehet tenni. Aki úgy érzi, hogy szüksége lehet meleg holmira az ingyenesen, szabadon elviheti az ott elhelyezett holmikat. A ruhaállvány január 8-án 8 órától lesz kihelyezve a Városháza bejárata elé, és a hivatal nyitvatartási idejében(reggel 8-tól este 7-ig) lehet a kabátokat kihelyezni, illetve elvinni.

A polgármester kéri, hogy akinek van otthon feleslegessé vált kabátja, ajánlja fel azoknak, akiknek akár életmentő is lehet a meleg holmi.

Mint ismert, 5 éve nem volt ilyen hideg Magyarországon. Az OMSZ tájékoztatása szerint vasárnapra virradóra megdőlt az országos napi minimum hőmérsékleti rekord, a Pest megyei Tésán mínusz 28,1 Celsius-fokig hűlt a levegő. Az előrejelzés szerint szerdáig nem fog enyhülni az időjárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére