Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Január 21. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Késsel támadt utasokra egy ámokfutó a párizsi metróban

Késsel támadt utasokra egy ámokfutó a párizsi metróban

Egy embert megsebesített, három másikra pedig rátámadt egy ismeretlen késelő a párizsi metró több megállójában - erősítették meg pénteken francia rendőrségi források a Le Parisien című fővárosi napilap értesülését.

A hatóságok szerint az ámokfutásnak "nincsen terrorista vonatkozása".

Az ámokfutó csütörtök este negyed 10-kor tűnt fel a francia főváros 7-es metróvonalán, és az egyik szerelvényben háromszor megszúrt késsel egy férfit, akit nem ismert, majd a Riquet metrómegállónál elmenekült. A megsebesített utast szemtanúk azonnal elsősegélyben részesítették, majd a mentők kórházba szállították. A Le Figaro című napilap úgy értesült, hogy a férfi a hasa bal oldalán sérült meg, de nincs életveszélyben.

A támadó háromnegyed 11-kor a Jacques Bonsergent megállóban tűnt fel, ahol egy utas jelezte a metrórendőrségnek, hogy egy ismeretlen késsel hadonászva támadt rá. Két órával később a Gare de l,Est pályaudvar megállójában számolt be arról két utas, hogy késsel ment feléjük egy ismeretlen férfi, aki elmenekült a helyszínről. Az utasok minden alkalommal ugyanazt a személyleírást adták.

Az ismeretlen ámokfutó jelenleg szökésben van, a metrórendőrség nagy erőkkel keresi. A hatóságok szerint a támadásoknak "nem volt terrorista vonatkozása".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.