Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 24. 13:27, péntek | PR

Könyvvizsgálati szolgáltatás: könyvvizsgálati átvilágítás

Könyvvizsgálati szolgáltatás: könyvvizsgálati átvilágítás

Mi is az a könyvvizsgálat? Valós információkat hoz nyilvánosságra a gazdálkodók pénzügyi, vagyoni és jövedelmi helyzetéről a jogszabályokban meghatározott módon.

Ezeket az információkat egy független könyvizsgálók által végzett könyvvizsgálat teszi még megbízhatóbbá.

Minden egyes új üzleti tranzakció során mindig számítani lehet egy (akár egy új befektető által) szigorú pénzügyi átvilágítási igényre. Minden egyes üzleti változás hatalmas kockázatot is jelent, a legalább ekkora lehetőség mellett is. Ezeket a kockázatokat szeretné csökkenteni egy vállalat. A pontos és bármikor rendelkezésre álló információk óriási segítséget nyújthatnak egy-egy jól meghozott döntéssel kapcsolatban. A cél, hogy magas fokú bizonyosságot nyerjünk az éves beszámolóról, tulajdonképpen kiegészíti a pénzügyi átvilágítást egy cég üzleti tranzakciója előtt.

A könyvvizsgáló felelőssége egy átfogó véleményezés az éves beszámolóról az elvégzett könyvizsgálat alapján. Már csak amiatt is érdemes egy ilyen könyvizsgálatnak alávetni a cégünket, mert ekkor lényegesen kevesebb a szabálytalanság derülhet ki, mint azoknál a cégeknél, ahol nem volt ilyen vizsgálat. A beszámolóval együtt hozzák nyilvánosságra az ellenőrző jelentést.

Az MSCity-nál lehetőség van könyvvizsgálati szolgátatást igénybe venni.
Így sokkal átgondoltabban hozhat valaki megfelelő döntést egy leendő üzleti tranzakcióval kapcsolatban , ha ismeri a szükséges adatokat, a kockázati tényezőket. Számot lehet vetni az esetleges számviteli, adóügyi és pénzügyi kockázatokra egy-egy due dilligence, azaz könyvvizsgálat során. De a legfontosabb, hogy átláthatóvá teszi a célvállalatot a befektetők számára. Sőt, egy a múltban történt esetleges vállalatvezetés váltása esetén is kimutathatóak a múltból eredő kockázatok.

A kockázatelemzés során azonosítják a gyenge pontokat az adóügyi, pézügyi és számviteli elemzések alapján. Valamint rámutatnak arra, a vállalat optimalizálása érdekében, hogy mely területeken szükséges változtatásokat eszközölni.
Az McCitynél a könyvvizsgálat mellett számos más a vállalatával kapcsolatos szolgáltatást megtalál. Csakúgy mint a számviteli ügyintézés, adótanácsadás, bér és munkaügyi szolgáltatás, IFRS valamint vállalati/üzleti tanácsadás.

Tizenöt éves múlttal rendelkező mérlegképes és könyvvizsgálói tapasztalattal rendelkeznek. Egy helyen megkaphat mindent, ami szükséges lehet vállalata profit maximalizálásához, és adóoptimalizálásához, akár nemzetközi szinten is. Folyamatos kapcsolatban vannak önnel és cégével, ezzel is biztosítva az állandó információáramlást, tájékoztatást az esetlegesen felmerülő problémákról.
Bátran keresse a MsCity munkatársait akik segítenek kiválasztani az ön számára, hogy mely szolgáltatások igénybevételével tudja cégét minden szempontból biztonságban tudni pénzügyi szempontból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat