Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Március 20. 08:44, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Kötelező földhasználati bejelentés Szentendrén is

Kötelező földhasználati bejelentés Szentendrén is

Április 30-áig kell bejelenteniük a tulajdonosoknak vagy haszonélvezőknek a termőföldjük használatát a földhivatalnál. Aki elmulasztja, büntetésre számíthat, hangsúlyozta a Szentendrei Járási Hivatal Járási Földhivatala.

Szentendrei Járási Hivatal Járási Földhivatala felhívja a szentendreiek figyelmét, hogy aki termőföldet használ (akár tulajdonos/haszonélvező, akár szerződéses földhasználó) az köteles a földhasználati nyilvántartásba vételét megtenni. Ha valaki mindezt nem teszi meg április 30-áig, akkor ellenkező esetben büntetésre számíthat az ingatlan aranykoronában kifejezett értéke alapján, aranykoronánként 1000 forint, de minimum 10 ezer forint büntetést köteles kiszabni a földhivatal a tulajdonosra, vagy a használóra.

A nyilvántartásba vételt a földhivatalnál kell megtenni a „Földhasználati bejelentési adatlapon”, mely letölthető a www.foldhivatal.hu honlapról. A földhivatal felhívja a figyelmet arra is, hogy kizárólagos tulajdonos esetén a fenti adatlap mellett a személyi igazolvány és lakcímkártya másolatára is szükség van, míg osztatlan közös tulajdon esetén minden egyes tulajdonosnak külön-külön be kell jelentkeznie. Ezenfelül, ha használati megállapodás áll fenn az ingatlan esetében, akkor a használatra jogosult köteles a bejelentésre a földmérő által elkészített megosztási vázrajzot, a haszonbérleti szerződés egy eredeti példányát, valamint, jegyzői igazolást az előajánlat kifüggesztésének megtörténtéről is mellékelni,

Nem terheli azonban a bejelentés azokat, akiknek ingatlanának nincs aranykorona értéke, így például az erdő és tanya tulajdonosokat.

A földhasználati nyilvántartásba vételről a minap Dietz Ferenc polgármester, Varga László, Szentendrei Járási hivatalvezetővel és Bondor Péter, Járási Földhivatal vezetőjével egyeztetett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben