Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 08. 14:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Közel 120 családnak adott telket a város ingyen

Közel 120 családnak adott telket a város ingyen

Július 11-ig lehet pályázni Hódmezővásárhely Arany utcában található két ingyen telekre-tudatta a város portálja.

 

Az önkormányzat azoknak a 35 év alatti, vásárhelyi házaspároknak a jelentkezését várja, akik gyermeknevelést vállalnak. Az önkormányzat az elmúlt években közel 120 vásárhelyi család számára tudott így otthont biztosítani.

Újra meghirdette az önkormányzat az Arany utcai két ingyen telket. Ezeket korábban már kiosztották, de a jelentkezők végül visszaadták a városnak. Akét beépítésre szánt területre ismét lehet pályázni.

- Július 11-ig lehet jelentkezni a két ingyen telekre azoknak, akik építkezni szeretnének. Az ehhez szükséges adatlapot a Lakás- és Helységgazdálkodási Csoportnál, a Polgármesteri Hivatal földszint 22-es szobájában lehet beszerezni. Ezt kell kitölteni és a kért mellékleteket hozzácsatolni. A beérkezett pályázatokat a Lakásügyi Tanácsadó Testület bírálja el, és ők tesznek majd javaslatot arra, hogy az önkormányzat kivel kössön szerződést. Az ügyet a soron következő közgyűlés tárgyalja majd - mondta Makó András aljegyző.

Az önkormányzat azoknak a 35 év alatti, vásárhelyi házaspároknak a jelentkezését várja, akik már most gyermeket nevelnek, vagy vállalják, hogy családot alapítanak és a szerződéskötéstől számított 2 éven belül felépítik házukat. Az elmúlt években közel 120 ilyen beépítésre szánt ingyen telek talált gazdára Hódmezővásárhelyen. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok saját otthont alapítsanak a városban és itt találják meg boldogulásukat.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni