Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Szeptember 10. 22:16, kedd | Helyi
Forrás: FMC

Kucsera Ferenc tiszteletére miséztek a Vatikánban

Kucsera Ferenc tiszteletére miséztek a Vatikánban

A Kucsera Emlékév kiemelkedő programja a Kucsera mise, amely a Római Magyar Akadémia és a Vatikáni Nagykövetség segítségével valósult meg.

A régóta ápolt jó kapcsolatoknak köszönhetően a Római MAgyar Akadémia meghívárására a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítást szervez Rómában Felvonulás (Tiltott és tűrt művészet Szentendrén a Kádár-korszakban) címmel.
Az Önkormányzat által meghirdetett Kucsera-emlékévhez és a Kucsera Ferenc mártíromságát feldolgozó, október végén nyíló kiállításhoz kapcsolódóan szeptember 10-én a múzeum kezdeményezésére Kucsera-emlékmisére várták a híveket a vatikáni Szent Péter bazilika magyar kápolnájába, a Magyarok Nagyasszonya kápolnába. A misét Bécser Róbert atya, a szentendrei Ferences Gimnázium igazgatója celebrálta, és a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőjének, Vértesaljai László atyának köszönhetően a Vatikáni Rádió is közvetítette.
A szép számban megjelenő magyar delegáció Kucsera Ferenc boldoggá avatásáért imádkozott abban a kápolnában, ahol az összes magyar szent és boldog szobra, domborműve megtalálható, köztük Csíkszentmihályi Róbert, szentendrei szobrászművész alkotásaival.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: