Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 07. 19:04, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Kukoricásban termesztett kannabiszt, vádat emeltek ellene

Kukoricásban termesztett kannabiszt, vádat emeltek ellene

Jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kereskedelem bűntettével vádolnak egy lakiteleki férfit, aki lakhelyelhagyási tilalmát töltve kukorica közé rejtve kannabiszt termesztett, és eladta azt

- közölte Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel. A 62 éves, növénytermesztő szakképzettségű férfit már korábban is vádolták kábítószer-tartalmú növények termesztésével, amely miatt nem jogerősen 12 év fegyházbüntetést kapott 2015-ben - írták.

A vád szerint a férfi 2016 augusztusában kezdett el újra kannabiszt termeszteni, amelyből a nyomozók 118 tőt találtak meg októberében. A kannabisz tövek locsolásához a vádlott öntözőrendszert is kiépített. A vádlott a növények 80 százalékának felső részét már leszüretelte, és eladta a rajtaütés előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.