Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. Július 30. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Lejárt az Izbégi Sportpályára kötött szerződése a SZEFI-nek

Lejárt az Izbégi Sportpályára kötött szerződése a SZEFI-nek

Lejárt június 30-án a SZE-Fi SE és az önkormányzat tulajdonában lévő, jelenleg végelszámolás alatt álló, Szentendrei Sportcélú Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft. között az izbégi sportpálya bérletéről szóló szerződés.

A végelszámolásra való tekintettel a képviselők úgy döntöttek, hogy az önkormányzat a hasznosítási jogot visszaveszi a Kft.-től, és júliustól a Szentendre Városi Sportegyesületet (SZVSE) bízza meg a sportpályák üzemeltetésével. Az önkormányzat célja ezzel a döntéssel, hogy a sportpályát a lakosság minél szélesebb körben használhassa, az amatőröktől a profikig, valamint lehetőség nyíljon az oktatási intézmények számára kihelyezett testnevelésórák megtartására, városi sportversenyek szervezésére - szerepel a májusi testületi ülés legfontosabb hírei között.

A bizottsági ülésen is vita előzte meg a döntést, több képviselő szerint már évek óta halmozódnak a feszültségek. SZE-Fi Labdarúgó Sportegyesület vezetője, Fitos József a határozat megszületését követően is kitart közel kétszáz növendéke és sportolási lehetőségük mellett. Fitos József a SZE–FI Labdarúgó Sportegyesület elnöke a következőket nyilatkozta stábunknak. „A testületi határozatot követően kaptunk egy levelet, hogy egy meghatározott időn belül el kell hagynunk a sporttelepet, ahol évek óta edzünk. Teljesen megdöbbentünk. Hetekig meg voltunk győződve arról, hogy ezt nem teheti meg velünk senki. Az országban a labdarúgást mindenhol támogatják bíztunk abban, hogy Szentendrén 186 gyereket nem lehet eltüntetni a telepről. Tévedtünk! Mert Dombai Zsolt képviselő úrnak kell egy pálya. Az elmúlt 8-10 évben mi körülbelül 21 millió forintot fizettünk bérleti díjként a városnak, aki ezt a pályát az SZVSE-nek ingyen adja oda. A másik vetülete sokkal szomorúbb, körül lehet nézni, a itt található műfüves pályát 30 millió forint hitelből építették, amit még dr. Dietz Ferenc volt polgármester adott át. Azóta egy forintot sem költöttek rá folyamatosan megy tönkre. Az egyesületünk az elmúlt években több alkalommal pályázott TAO támogatásra, többi között az öltözők műfüves pálya felújítására, amihez a szükséges önerőt, mint tulajdonosnak az önkormányzatnak kellett volna biztosítani, ami nem történt meg. Továbbra is értetlenül állunk a probléma előtt.”

Az egyesület elnöke hosszasan sorolta az indokokat és érveket, amivel a képviselők döntésüket alátámasztották, mellé téve egyből az ő szemszögéből a helyszínen tapasztaltakat. A két szempont között jól érzékelhető a különbség. A SZE-FI elnöke elmondta „arra is hajlandóak lettünk volna, hogy megszüntessük az klubot és az SZVSE színeiben szerepeljünk tovább, nem engedték. Azt is megpróbáltuk, hogy adjanak három órát, hogy edzhessünk, ehhez sem járultak hozzá. Úgy látjuk, hogy a 186 szentendrei gyerek és a SZE-FI vezetősége nem kívánatos itt. Az indokok között szerepelt az, hogy velünk nem lehet együttműködni, pedig két bírósági végzés is nekünk adott igazat. Volt olyan edzésünk is, amikor a gyerekek rendőri jelenlét mellett edzettek. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Úgy gondoljuk, hogy ez az együttműködés fenntarthatatlan- nyilatkozta Fitos József.

A képviselők végül 8 igen, 4 nem szavazattal és 1 tartózkodással elfogadták a határozati javaslatot. Az ügyben érintett mások felet, Dombai Zsoltot, Szentendre Város Sporttanácsnokát is szerettük volna megszólaltatni, akit adásunk kezdetéig nem sikerült elérnünk, így a városi honlappon lévő cikkből idézünk amiben kitér arra, hogy szeretnék megvalósítani Szentendrén az utánpótlás nevelést, amihez tehetséges fiatalokat toboroznak, valamint idézzük: Egy-két éven belül szeretnénk látványosan megújítani, hogy komfortosabb, korszerűbb, minden igényt kielégítő sporttelep legyen. TAO-pályázatot adtunk be a füves és a műfüves pálya és környezetének felújítására, illetve pályázati forrásból szeretnénk közösségi parkot, kültéri fitness egységet építeni, pinpong-asztalokat, kosárlabda palánkot felállítani, vagyis a telep nyitott lesz minden sportolni vágyó számára. Már nagyon várjuk, hogy az önkormányzat érvényesíteni tudja tulajdonosi jogait, és a már élő szerződés alapján birtokba vehessük a telepet - nyilatkozta a városi honlapnak Dombai Zsolt.

Fotó: sze-fi.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Címkék: Izbég, Sport, sportpálya, Szefi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 14:32, péntek | PR

Raktár bérlés az agglomerációban – gördülékeny áruforgalom bárhonnan

A kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára a siker egyik legfontosabb alappillére az azonnal hozzáférhető árukészlet.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).