Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 20. 10:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Már hatvanötezer hektárt öntött el a belvíz

Már hatvanötezer hektárt öntött el a belvíz

Az elmúlt napokban 65 ezerre nőtt és várhatóan tovább növekszik Magyarországon a belvízzel elöntött terület nagysága

- közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Siklós Gabriella elmondta: a korábbi enyhe időben megindult az olvadás, majd nagyon sok csapadék esett, így gyakorlatilag mindenhol gondot okoz a víz. Ráadásul várható, hogy tovább romlik a helyzet, mivel - elsősorban az észak-keleti tájakon - még sok hó van, és ezt már nem lesz képes befogadni a föld.

Kitér arra: a Székesfehérvári és a Szolnoki Igazgatóság területén már harmadfokú a készültség a belvíz miatt.

A Székesfehérvári Igazgatósághoz tartozó Balaton környékén az átlagosnál jóval több csapadék esett februárban, a márciusi átlagnak pedig már most, 20-áig a kétszerese hullott a Balaton vízgyűjtőterületére és a tó felületére.

A Sió-zsilipen a maximális vízmennyiséget - 60 köbmétert - engednek le másodpercenként, ugyanakkor a Balatonba 70 köbméter/másodperc, tehát jóval több víz érkezik a vízgyűjtő területről, illetve csapadékból. Ezért várhatóan még sokáig nyitva marad a zsilip - tette hozzá a szóvivő.

Címkék: belvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.