Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 17. 17:58, hétfő | PR

Mártások húsokhoz, mártogatósok zöldségekhez

Mártások húsokhoz, mártogatósok zöldségekhez

Ha ősz, akkor szüret, ha pedig kirándulás, borozgatás, jöhetnek a falatkák, snackek, mártogatósok, és persze a finom húsok.

Ha már a nyaralás után kicsit visszarázódtatok a hétköznapokba, érdemes újabb programokon gondolkozni. És mivel a magyar borok messze földön híresek, adja magát, hogy ősszel részt vegyetek egy vagy akár több szüreti mulatságon is, vagy egyszerűen csak ellátogassatok hazánk egyik borvidékére.

Nehogy azt hidd, hogy ez csak a felnőtteknek klassz program, a gyerekek is élvezni fogják! Az ilyenkor országszerte megrendezésre kerülő programokon remek műsorok és szórakozás várja az egész családot. Ha pedig összekötitek egy rövidebb kirándulással is, még az egészséges életmódnak is hódolhattok. És már kész is a hétvégi családi program!
Úgyhogy irány Badacsony, Villány, Mátra vagy Tokaj!


Akár kirándultok, akár otthon élvezitek a szüreti időszakot, érdemes ilyenkor egy kicsit jobban belemélyedni a borok világába és ezzel együtt a gasztronómiába is.

Amellett, hogy rendszeresen esztek szőlőt, használd ezt a fantasztikus gyümölcsöt a receptekhez is, kiváló alapanyag például egy őszies salátához sajttal és zöldsalátával, de klassz mártást is készíthetsz belőle.

Próbáljatok ki új borokat! Melyik a kedvenced? Vörösbor, fehérbor vagy rozé? Szerinted is csak a száraz bor az igazi, vagy szívesen iszol édes bort is? Fűszeres vagy inkább gyümölcsös legyen? Itt az ideje, hogy tágítsd ismereteidet, megismerj új szőlőfajtákat, új bortípusokat, és kirándulásaitok során akár kisebb borászatokba is ellátogassatok.

Ha már gasztronómia, a borok mellé mindig jól jön egy klassz mártogatós, vagy szendvicskrém, amit pirítóson vagy nyers zöldségekkel tudsz tálalni. A mártogatósok hígabb formában egyébként a húsokat is remekül kiegészítik, míg fordítva, egyes húsmártásokat is „elsütheted” mártogatósnak. A sajttál kitűnő választás, ha vendégeket vártok, de nem akarsz nagy főzőcskézést előtte.
Gyors vendégvárónak csinálhatsz leveles tésztából kis batyukat, amiket mindenféle finomsággal (sonka, sajt, virsli, spenót stb) megtöltesz, és percek alatt kisütöd.

Ugye, már nem is bánod annyira, hogy a nyár helyét átveszi az ősz?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.