Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2018. Szeptember 17. 17:58, hétfő | PR

Mártások húsokhoz, mártogatósok zöldségekhez

Mártások húsokhoz, mártogatósok zöldségekhez

Ha ősz, akkor szüret, ha pedig kirándulás, borozgatás, jöhetnek a falatkák, snackek, mártogatósok, és persze a finom húsok.

Ha már a nyaralás után kicsit visszarázódtatok a hétköznapokba, érdemes újabb programokon gondolkozni. És mivel a magyar borok messze földön híresek, adja magát, hogy ősszel részt vegyetek egy vagy akár több szüreti mulatságon is, vagy egyszerűen csak ellátogassatok hazánk egyik borvidékére.

Nehogy azt hidd, hogy ez csak a felnőtteknek klassz program, a gyerekek is élvezni fogják! Az ilyenkor országszerte megrendezésre kerülő programokon remek műsorok és szórakozás várja az egész családot. Ha pedig összekötitek egy rövidebb kirándulással is, még az egészséges életmódnak is hódolhattok. És már kész is a hétvégi családi program!
Úgyhogy irány Badacsony, Villány, Mátra vagy Tokaj!


Akár kirándultok, akár otthon élvezitek a szüreti időszakot, érdemes ilyenkor egy kicsit jobban belemélyedni a borok világába és ezzel együtt a gasztronómiába is.

Amellett, hogy rendszeresen esztek szőlőt, használd ezt a fantasztikus gyümölcsöt a receptekhez is, kiváló alapanyag például egy őszies salátához sajttal és zöldsalátával, de klassz mártást is készíthetsz belőle.

Próbáljatok ki új borokat! Melyik a kedvenced? Vörösbor, fehérbor vagy rozé? Szerinted is csak a száraz bor az igazi, vagy szívesen iszol édes bort is? Fűszeres vagy inkább gyümölcsös legyen? Itt az ideje, hogy tágítsd ismereteidet, megismerj új szőlőfajtákat, új bortípusokat, és kirándulásaitok során akár kisebb borászatokba is ellátogassatok.

Ha már gasztronómia, a borok mellé mindig jól jön egy klassz mártogatós, vagy szendvicskrém, amit pirítóson vagy nyers zöldségekkel tudsz tálalni. A mártogatósok hígabb formában egyébként a húsokat is remekül kiegészítik, míg fordítva, egyes húsmártásokat is „elsütheted” mártogatósnak. A sajttál kitűnő választás, ha vendégeket vártok, de nem akarsz nagy főzőcskézést előtte.
Gyors vendégvárónak csinálhatsz leveles tésztából kis batyukat, amiket mindenféle finomsággal (sonka, sajt, virsli, spenót stb) megtöltesz, és percek alatt kisütöd.

Ugye, már nem is bánod annyira, hogy a nyár helyét átveszi az ősz?

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2018. December 19. 18:14, szerda | PR

Prezi székházban takarítanak

A világhírű startup cég budapesti fejlesztőközpontjának takarítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft.

2018. December 15. 09:54, szombat | PR

Magyarországon mutatja be elsőként a BENU megújult gyógyszertár-koncepcióját

A BENU hét év után megújítja gyógyszertár-koncepcióját, és Európában elsőként Magyarországon, a BENU Gyógyszertár Budapest Shopmarkban mutatja be az új, vásárlói igényeknek még inkább megfelelő gyógyszertár-kialakítását.

2019. Február 21. 18:26, csütörtök | Belföld

Megtorpant az okostelefonok világpiaci értékesítése

Megtorpant a tavalyi negyedik negyedévben az okostelefonok világpiaci értékesítésének növekedése. Emelkedett viszont a kínai gyártók részesedése a két piacvezető, a Samsung, az Apple és az összes többi gyártó kárára