Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Szeptember 29. 20:17, vasárnap | Helyi

Még többet tenni a közlekedésbiztonságért

Még többet tenni a közlekedésbiztonságért

A Kiss Ádám Kálvária térre meghirdetett lakossági fórumán, a Vasúti villasor és a Rózsakert körzetében élő lakók elsősorban a város közlekedésfejlesztési kérdéseiről kérdeztek.

Kiss Ádám egész életére az jellemző, hogy szeret a közösségért tenni. A gimnázium után a szentendrei Magyar Vöröskeresztnél és a Gondozási Központban kezdett önkéntes munkával. E két intézményben szerette meg a szociális munkát, amely hivatásává vált. Később fogyatékkal élőkkel és pszichiátriai betegekkel foglalkozott törvényes képviselőként, mely munkát mind a mai napig végzi amellett, hogy a Szentendrei Hajléktalanszálló vezetője.

Barátaival azért alapította meg a Philanthropy Alapítványt, hogy még több rászorulón segíthessen, és 5 éve a szentendrei Önkormányzat Jóléti Bizottságának tagjaként vesz részt aktívan a város számos szociális programjának megszervezésében.

Szociális munkája, hivatása által tehát megszokta, hogy az élete nagyrészt arról szól, hogyan orvosolja mások gondjait.

A Kálvária térre meghirdetett fórumán sok minden szóba került, de leginkább a város közlekedéssel kapcsolatos kérdéseit vetették fel a körzet lakói. Ahhoz várják a segítséget Kiss Ádámtól, hogy még több infrastrukturális fejlesztés történjen a körzetben, további járdák és utak kerüljenek javításra, és hogy a közlekedésbiztonsági kérdések még nagyobb hangsúlyt kapjanak, az egyirányúsításoktól kezdve a forgalomlassításokig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: