Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 22. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Megbírságoltak egy ötéves brit kislányt, aki fesztiválozóknak árult limonádét

Megbírságoltak egy ötéves brit kislányt, aki fesztiválozóknak árult limonádét

Százötven fontos (51 ezer forintos) bírságot szabott ki a helyi önkormányzat egy ötéves kislányra, aki egy londoni zenei fesztivál közönségének limonádét árult - írta a BBC News pénteken.

A gyerek apja, Andre Spricer elmondta: kislánya a kelet-londoni Mile Enden állította fel asztalkáját, hogy üdítőt áruljon a Lovebox Fesztiválra igyekvő közönségnek. A gyerek 50 pohár limonádét adott el, ám a helyi önkormányzat emberei megbírságolták az engedély nélküli árusításért.

pricer elbeszélése szerint kislánya sírva szaladt oda hozzá azzal, hogy ezek szerint "valami rossz dolgot" tett.

„Csak mosolyt akart fakasztani az emberek arcán. Nagyon büszke volt magára. De alig kezdett el árulni, az utca túloldaláról négy közterület-felügyelő lépett oda hozzá. Teljesen megdöbbentem. Azt hittem, csak azt mondják majd, hogy pakoljunk össze és menjünk haza" - idézte fel az apa.

Ehelyett azonban bekapcsolták a kamerájukat, és ismertették, hogy miért nem árulhat a kislány az utcán, majd 150 fontos bírságot szabtak ki - fűzte hozzá Spricer.

Az önkormányzat szóvivője később elnézést kért. "Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az alkalmazottainktól elvárjuk, hogy józanul gondolkodjanak, és hatáskörükben ésszerűen járjanak el. Ezúttal nyilvánvalóan nem ez történt" - közölte az illetékes, és hozzátette, hogy a bírságot azonnal visszavonták, és bocsánatot kértek az apától és lányától.

Címkék: bírság, brit, limonádé

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára